Frissen készült reggeli hamburger tojással és baconnel

Reggeli Hamburger (Tojással, Baconnel)

A reggeli hamburger egy laktató, fehérjedús étel, amely tökéletes napindító fogás. Az amerikai reggeli klasszikus elemeit – bacont, tojást és sajtot – ötvözi egy szaftos marhahúspogácsával és ropogósra pirított zsemlével. Ez a verzió különösen népszerű a gyors reggeliket kínáló éttermekben és street food helyeken, ahol egy kiadós étkezésre van szükség a nap indításához. A házi készítésű változat lehetőséget ad arra, hogy minden hozzávalót frissen és ízlés szerint kombináljunk, így garantáltan tökéletes lesz minden falat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált)
100 g Cheddar sajt
100 g Bacon
4 db Tojás
4 db Hamburger zsemle
1 ek. Vaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Majonéz
2 ek. Ketchup
4 db Salátalevél
1 db Paradicsom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze a sóval és a fekete borssal, majd formázz belőle 4 egyenlő méretű húspogácsát.

    A húspogácsák formázásához használhatsz egy hamburger készítő formát, vagy egy nagyobb méretű pogácsaszaggatót, hogy egyenletesek legyenek.

    2

    Egy száraz serpenyőben süsd ropogósra a bacont, majd tedd félre.

    A bacont papírtörlőre helyezve itasd le a felesleges zsírt.

    3

    A húspogácsákat süsd forró serpenyőben 3-4 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg.

    Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert elveszítik a nedvességtartalmukat.

    4

    A fordítás után helyezz minden pogácsára egy szelet cheddar sajtot, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt megolvadjon.

    Ha nincs fedőd, egy kevés vizet önthetsz a serpenyőbe a fedő helyett, a keletkező gőz segít a sajt olvadásában.

    5

    A hamburger zsemléket vágd félbe, majd vajjal megkenve pirítsd aranybarnára egy serpenyőben.

    A zsemléket a vágott felükkel lefelé tedd a serpenyőbe, így egyenletesen pirulnak.

    6

    Egy másik serpenyőben kevés vajon süsd meg a tükörtojásokat közepes lángon, amíg a fehérje teljesen megszilárdul, de a sárgája kissé lágy marad.

    A tojások sütésekor ügyelj, hogy a serpenyő ne legyen túl forró, különben a fehérje megég, a sárgája pedig kemény marad. Használj friss tojásokat, azok szebben tartják a formájukat.

    7

    A zsemle alsó felére helyezz egy salátalevelet, majd tedd rá a sajtos húspogácsát és a sült bacont.

    A salátalevél megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szafttól.

    8

    A baconszeletekre óvatosan helyezd rá a tükörtojást.

    A tükörtojást óvatosan helyezd a baconre, hogy a sárgája ne sérüljön meg.

    9

    Kend meg a zsemle felső felét majonézzel és ketchuppal, majd helyezd rá a paradicsomszeleteket.

    A majonézt és a ketchuppot ízlés szerint variálhatod más szószokkal, például mustárral vagy csípős szósszal.

    10

    Zárd össze a hamburgert, és azonnal tálald frissen sült burgonyával vagy egy könnyű salátával.

    Azonnal tálald, hogy a sajt még olvadós, a tojás pedig lágy legyen.