A darált marhahúst keverd össze a sóval és a fekete borssal, majd formázz belőle 4 egyenlő méretű húspogácsát.
A húspogácsák formázásához használhatsz egy hamburger készítő formát, vagy egy nagyobb méretű pogácsaszaggatót, hogy egyenletesek legyenek.
Egy száraz serpenyőben süsd ropogósra a bacont, majd tedd félre.
A bacont papírtörlőre helyezve itasd le a felesleges zsírt.
A húspogácsákat süsd forró serpenyőben 3-4 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg.
Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert elveszítik a nedvességtartalmukat.
A fordítás után helyezz minden pogácsára egy szelet cheddar sajtot, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt megolvadjon.
Ha nincs fedőd, egy kevés vizet önthetsz a serpenyőbe a fedő helyett, a keletkező gőz segít a sajt olvadásában.
A hamburger zsemléket vágd félbe, majd vajjal megkenve pirítsd aranybarnára egy serpenyőben.
A zsemléket a vágott felükkel lefelé tedd a serpenyőbe, így egyenletesen pirulnak.
Egy másik serpenyőben kevés vajon süsd meg a tükörtojásokat közepes lángon, amíg a fehérje teljesen megszilárdul, de a sárgája kissé lágy marad.
A tojások sütésekor ügyelj, hogy a serpenyő ne legyen túl forró, különben a fehérje megég, a sárgája pedig kemény marad. Használj friss tojásokat, azok szebben tartják a formájukat.
A zsemle alsó felére helyezz egy salátalevelet, majd tedd rá a sajtos húspogácsát és a sült bacont.
A salátalevél megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szafttól.
A baconszeletekre óvatosan helyezd rá a tükörtojást.
A tükörtojást óvatosan helyezd a baconre, hogy a sárgája ne sérüljön meg.
Kend meg a zsemle felső felét majonézzel és ketchuppal, majd helyezd rá a paradicsomszeleteket.
A majonézt és a ketchuppot ízlés szerint variálhatod más szószokkal, például mustárral vagy csípős szósszal.
Zárd össze a hamburgert, és azonnal tálald frissen sült burgonyával vagy egy könnyű salátával.
Azonnal tálald, hogy a sajt még olvadós, a tojás pedig lágy legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.