Rendang Daging, marhahússal, kókusztejjel, lime levével és friss korianderrel tálalva

Rendang Daging (marhahúsos rendang)

A Rendang Daging, vagy más néven marhahúsos rendang, egy híres indonéz étel, amelyet gazdag fűszerek, kókusztej és a legfinomabb marhahús kombinációja készít el. A rendang eredete Nyugat-Sumatra, Indonézia, és már évszázadok óta készítik. Az étel a különleges fűszerek és a lassú főzés révén rendkívül gazdag ízű, és az évek során az indonéz konyha egyik alapétele lett. Képzeld el, ahogy a hús lassan fő a fűszeres, krémes kókusz szószban, miközben az illatok betöltik a konyhát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhahús (pl. lábszár)
400 ml Kókusztej
2 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Kurkuma
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Pálmaolaj
1 db Lime leve
1 csokor Friss koriander
1 tk.
1 tk. Cukor
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra, és tedd félre.

    A marhahús kockázása egyenletesebb főzést biztosít.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért hámozd meg, majd apróra vágd vagy turmixold össze.

    A fűszerek egyenletes keveredése érdekében az aprítás vagy turmixolás segít a pürésítésben.

    3

    A pálmaolajat hevítsd egy nagy lábasban, és add hozzá a hagymás-fokhagymás keveréket. Pirítsd 2-3 percig, amíg illatos nem lesz.

    Ha sötétedni kezd, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy elkerüld a keserű ízt.

    4

    Add hozzá a marhahúst és pirítsd meg minden oldalát 5-6 percig, hogy enyhén kérget kapjon.

    A hús pirítása elősegíti a szaftos állagot, és gazdagabb ízt ad a rendangnak.

    5

    Tedd bele a kurkumát, fűszerpaprikát, és chilipaprikát. Keverd jól össze, hogy a fűszerek mindenhol eloszoljanak.

    A chili adagolásánál figyelj az ízlésedre, ha nem szereted a túl csípőset, kevesebbet használj.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a lime levét, és alaposan keverd össze. Főzd 1-1,5 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul és a szósz besűrűsödik.

    A kókusztej és a lime friss ízét adja a rendangnak, érdemes alacsony lángon, lassan főzni.

    7

    Tálald a rendangot friss korianderrel díszítve, és kínálj mellé rizst vagy kenyérlángost.

    A koriander friss íze kiemeli az étel gazdag, fűszeres ízvilágát.