A marhahúst vágd kisebb kockákra, és tedd félre.
A marhahús kockázása egyenletesebb főzést biztosít.
A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért hámozd meg, majd apróra vágd vagy turmixold össze.
A fűszerek egyenletes keveredése érdekében az aprítás vagy turmixolás segít a pürésítésben.
A pálmaolajat hevítsd egy nagy lábasban, és add hozzá a hagymás-fokhagymás keveréket. Pirítsd 2-3 percig, amíg illatos nem lesz.
Ha sötétedni kezd, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy elkerüld a keserű ízt.
Add hozzá a marhahúst és pirítsd meg minden oldalát 5-6 percig, hogy enyhén kérget kapjon.
A hús pirítása elősegíti a szaftos állagot, és gazdagabb ízt ad a rendangnak.
Tedd bele a kurkumát, fűszerpaprikát, és chilipaprikát. Keverd jól össze, hogy a fűszerek mindenhol eloszoljanak.
A chili adagolásánál figyelj az ízlésedre, ha nem szereted a túl csípőset, kevesebbet használj.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a lime levét, és alaposan keverd össze. Főzd 1-1,5 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul és a szósz besűrűsödik.
A kókusztej és a lime friss ízét adja a rendangnak, érdemes alacsony lángon, lassan főzni.
Tálald a rendangot friss korianderrel díszítve, és kínálj mellé rizst vagy kenyérlángost.
A koriander friss íze kiemeli az étel gazdag, fűszeres ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.