A fekete ribizlit alaposan mosd meg, majd tedd egy edénybe a cukorral és a vízzel. Főzd közepes lángon, amíg a gyümölcsök szétesnek és a lé szirupossá válik.
Ha szeretnéd, szűrheted is a ribizlit, hogy eltávolítsd a magokat és a héjat, így finomabb zselét kapsz.
A zselatint egy kis vízben oldd fel, majd add hozzá a ribizli sziruphoz, és jól keverd össze, hogy feloldódjon. Hagyd hűlni, hogy zselés állagot kapj.
Ne hagyd túl sokáig hűlni, mert a zselatin gyorsan megköt.
A renskavat sózd és borsozd, majd vajon süsd meg egy serpenyőben, amíg kívül szép barna, belül pedig puha nem lesz.
A renskav sütésekor ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert a hús keménnyé válhat. Inkább közepes lángon süsd, hogy megmaradjon a szaftos állaga.
A sült renskavat tálald a fekete ribizli zselével, és díszítsd friss rozmaringgal.
A rozmaring frissességet ad, és jól illik a fekete ribizlihez, ami egy enyhén savanykás ízt ad a húsnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.