Renskav fekete ribizli zselével, rozmaringgal tálalva

Renskav fekete ribizli zselével

A renskav egy hagyományos magyar étel, amelyet különféle húsokból készítenek, gyakran füstölt húsokat használnak. A fekete ribizli zselé hozzáadása egy különleges édes-savanyú ízt biztosít, amely tökéletesen kiegészíti a szaftos húst. Az ételt gyakran tálalják ünnepi étkezéseken vagy családi összejöveteleken, mivel gazdag ízeket kínál. A ribizli friss, fanyar íze és a rozmaring frissessége egyaránt kiemeli a renskav ízét, és egy különleges élményt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Renskav (marha hús)
200 g Fekete ribizli
100 g Cukor
10 g Zselatin
100 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Vaj
1 ág Friss rozmaring

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete ribizlit alaposan mosd meg, majd tedd egy edénybe a cukorral és a vízzel. Főzd közepes lángon, amíg a gyümölcsök szétesnek és a lé szirupossá válik.

    Ha szeretnéd, szűrheted is a ribizlit, hogy eltávolítsd a magokat és a héjat, így finomabb zselét kapsz.

    2

    A zselatint egy kis vízben oldd fel, majd add hozzá a ribizli sziruphoz, és jól keverd össze, hogy feloldódjon. Hagyd hűlni, hogy zselés állagot kapj.

    Ne hagyd túl sokáig hűlni, mert a zselatin gyorsan megköt.

    3

    A renskavat sózd és borsozd, majd vajon süsd meg egy serpenyőben, amíg kívül szép barna, belül pedig puha nem lesz.

    A renskav sütésekor ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert a hús keménnyé válhat. Inkább közepes lángon süsd, hogy megmaradjon a szaftos állaga.

    4

    A sült renskavat tálald a fekete ribizli zselével, és díszítsd friss rozmaringgal.

    A rozmaring frissességet ad, és jól illik a fekete ribizlihez, ami egy enyhén savanykás ízt ad a húsnak.