A csirkemájat tisztítsd meg, vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd meg a csirkemájat, amíg mindkét oldala szépen megpirul.
A csirkemáj gyorsan átsül, ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor száraz lesz.
A vöröshagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd szét. Egy másik serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymákat, amíg üvegesedni nem kezdenek.
A hagymát lassan pirítsd, hogy édes, karamellizált ízt kapjon.
Add hozzá a rizst, és pirítsd 2-3 percig, amíg a rizs elkezd átlátszóvá válni, majd öntsd rá a fehérbort. Keverd össze, hogy a bor felszívódjon.
A rizottó titka a folyamatos keverésben rejlik, hogy a rizs krémes állagot nyerjen.
Fokozatosan add hozzá a zöldség alaplevet, egy merőkanálnyit egyszerre. Minden kanál után keverd meg, amíg a rizs felszívja a folyadékot.
Ne öntsd egyszerre az összes levest, mert a rizottó csak így nyerheti el a kívánt krémességet.
Amikor a rizs majdnem megfőtt (kb. 18-20 perc után), add hozzá a megsült csirkemájat, majd keverd össze. Ha szükséges, adj hozzá még alaplevet, hogy a rizottó krémes legyen.
A csirkemáj adja az étel gazdagságát, de ne keverd túl, hogy ne törjön össze.
A végén szórd meg a rizottót friss petrezselyemmel és reszelt parmezán sajttal.
A parmezán sajt gazdag, sós ízt ad a rizottónak, míg a petrezselyem frissességet biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.