Rizottó csirkemájjal, parmezánnal és friss petrezselyemmel

Rizottó csirkemájjal

A rizottó egy klasszikus olasz étel, amelyet különféle feltétekkel variálhatunk. A csirkemájjal készült változat gazdag ízvilágot és szaftos textúrát ad a rizsnek, miközben a parmezán sajt a végén egy extra krémességet biztosít. Az étel tökéletes választás egy hétvégi ebédre vagy egy különleges vacsorára, hiszen gazdag és tápláló, ugyanakkor ínycsiklandóan finom.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs (arborio)
300 g Csirkemáj
1 db Vöröshagyma
2 szegfű Fokhagyma
100 ml Fehérbor
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem
50 g Parmezán sajt
600 ml Zöldség alaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemájat tisztítsd meg, vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd meg a csirkemájat, amíg mindkét oldala szépen megpirul.

    A csirkemáj gyorsan átsül, ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor száraz lesz.

    2

    A vöröshagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd szét. Egy másik serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymákat, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    A hagymát lassan pirítsd, hogy édes, karamellizált ízt kapjon.

    3

    Add hozzá a rizst, és pirítsd 2-3 percig, amíg a rizs elkezd átlátszóvá válni, majd öntsd rá a fehérbort. Keverd össze, hogy a bor felszívódjon.

    A rizottó titka a folyamatos keverésben rejlik, hogy a rizs krémes állagot nyerjen.

    4

    Fokozatosan add hozzá a zöldség alaplevet, egy merőkanálnyit egyszerre. Minden kanál után keverd meg, amíg a rizs felszívja a folyadékot.

    Ne öntsd egyszerre az összes levest, mert a rizottó csak így nyerheti el a kívánt krémességet.

    5

    Amikor a rizs majdnem megfőtt (kb. 18-20 perc után), add hozzá a megsült csirkemájat, majd keverd össze. Ha szükséges, adj hozzá még alaplevet, hogy a rizottó krémes legyen.

    A csirkemáj adja az étel gazdagságát, de ne keverd túl, hogy ne törjön össze.

    6

    A végén szórd meg a rizottót friss petrezselyemmel és reszelt parmezán sajttal.

    A parmezán sajt gazdag, sós ízt ad a rizottónak, míg a petrezselyem frissességet biztosít.