Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Tisztítsd meg a nyúlcombokat, sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.
A nyúlcombokat alaposan tisztítsd meg, távolítsd el a hártyákat.
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a nyúlcombokat, amíg minden oldaluk aranybarna lesz. Tedd félre.
A hús pirítása segít megőrizni a szaftosságát és mélyebb ízt ad.
Az apróra vágott salottát és fokhagymát add a serpenyőbe, és pirítsd üvegesre.
Vigyázz, hogy a salotta és a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad.
Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd, amíg a folyadék a felére csökken. Add hozzá a csirkealaplevet és a friss kakukkfüvet.
A bor redukálása koncentrálja az ízeket.
Helyezd a nyúlcombokat egy sütőtálba, öntsd rá a bort és az alaplé keverékét. Fedd le fóliával, és süsd 1 órán át.
A fólia segít megőrizni a hús nedvességtartalmát sütés közben.
Készítsd el a mustármártást: olvaszd meg a vajat egy kis lábosban, add hozzá a Dijon mustárt, majd keverd hozzá a tejszínt. Lassú tűzön melegítsd, amíg a mártás besűrűsödik.
A mustármártást ne forrald, mert a tejszín kicsapódhat.
Vedd ki a nyúlcombokat a sütőből, és locsold meg a mustármártással. Tálald burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel.
Azonnal tálald, hogy a mártás ne hűljön ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.