Rogan Josh maval virággal, fűszeres szószban tálalva

Rogan Josh maval virággal

A Rogan Josh maval virággal a klasszikus rogan josh új verziója, amelyben a maval virágok finom ízei találkoznak a gazdag fűszerekkel. Az étel egyedülálló ízvilágot kínál, miközben megtartja a tradicionális rogan josh vonásait. A maval virágot nemcsak ízesíti, hanem szép színt is ad a szósznak, így a végeredmény egy igazi ínycsiklandó étel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Maval virág
2 db Hagyma
4 clove Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Paradicsompüré
1 tk. Koriander por
1 tk. Kömény por
1 tk. Garam masala
1 tk. Paprika
1 db Fahéj rúd
2 db Babérlevél
100 ml Joghurt
2 ek. Olaj
1 tk.
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A maval virágokat tisztítsuk meg és pihentessük félretett vízben.

    A maval virágokat nem szabad túl sokáig főzni, hogy ne veszítsenek a friss ízükből.

    2

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeljük le.

    A fokhagyma és gyömbér reszelése jobban elvegyül a fűszerkeverékekkel.

    3

    Melegítsünk fel egy nagyobb lábast, adjuk hozzá az olajat, majd a hagymát, és pirítsuk meg, amíg aranybarna nem lesz.

    A hagyma pirítása fokozza az ízeket, ezért fontos, hogy szép barnára piruljon.

    4

    Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk őket is pár percig.

    A fokhagyma és gyömbér illata fokozza az étel aromáját, és segít abban, hogy a hús ízesebb legyen.

    5

    Ezután hozzáadjuk a fűszereket: koriandert, köményt, garam masalát, paprikát, fahéjat és a babérleveleket.

    A fűszereket rövid ideig pirítjuk, hogy jobban kihozzák az ízüket.

    6

    Add hozzá a maval virágot és pirítsuk egy-két percig, hogy a fűszerek jól átjárják.

    A maval virágok gyorsan átveszik a fűszerek ízét, így nem szükséges túl sokáig főzni őket.

    7

    Most adjuk hozzá a paradicsompürét, és keverjük el. Öntsük hozzá a vizet, és forraljuk fel.

    A paradicsompüré segít sűríteni a szószt, így gazdagabb lesz az étel íze.

    8

    Miután felforrt, csökkentsük a hőt, és hagyjuk főzni, amíg a maval virág megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a joghurtot és keverjük el.

    A joghurt segít a szósz krémesítésében, és enyhíti a fűszeres ízeket.

    9

    Főzzük még 20-30 percig, hogy a maval virág teljesen megpuhuljon, és a szósz besűrűsödjön.

    Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet, ha túl sűrű lenne a szósz.