Rogan Josh sáfránnyal, fűszeres szószban tálalva

Rogan Josh sáfránnyal

A Rogan Josh sáfránnyal a klasszikus rogan josh új verziója, amelyben a sáfrány gazdag, arany színével és egyedülálló ízével emeli az ételt. A sáfrány és a gazdag fűszerek kombinációja igazán különlegessé teszi az ételt, miközben megőrzi a hagyományos rogan josh ízvilágát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hús (bárány, csirke, vagy marha)
2 db Hagyma
4 clove Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Paradicsompüré
1 tk. Koriander por
1 tk. Kömény por
1 tk. Garam masala
1 tk. Paprika
1 db Fahéj rúd
2 db Babérlevél
1 csipet Sáfrány
100 ml Joghurt
2 ek. Olaj
1 tk.
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágjuk fel a húst kisebb darabokra, majd pihentessük félretett vízben.

    A hús pihentetése segít abban, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst.

    2

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeljük le.

    A fokhagyma és gyömbér reszelése jobban elvegyül a fűszerkeverékekkel.

    3

    Melegítsünk fel egy nagyobb lábast, adjuk hozzá az olajat, majd a hagymát, és pirítsuk meg, amíg aranybarna nem lesz.

    A hagyma pirítása fokozza az ízeket, ezért fontos, hogy szép barnára piruljon.

    4

    Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk őket is pár percig.

    A fokhagyma és gyömbér illata fokozza az étel aromáját, és segít abban, hogy a hús ízesebb legyen.

    5

    Ezután hozzáadjuk a fűszereket: koriandert, köményt, garam masalát, paprikát, fahéjat és a babérleveleket.

    A fűszereket rövid ideig pirítjuk, hogy jobban kihozzák az ízüket.

    6

    Add hozzá a húst és pirítsuk őket egy-két percig, hogy a hús jól átsüljön és magába szívja a fűszereket.

    A hús pirítása biztosítja, hogy a fűszerek jobban tapadjanak rá, így az étel ízesebb lesz.

    7

    Most adjuk hozzá a paradicsompürét, és keverjük el. Öntsük hozzá a vizet, és forraljuk fel.

    A paradicsompüré segít sűríteni a szószt, így gazdagabb lesz az étel íze.

    8

    Miután felforrt, csökkentsük a hőt, és hagyjuk főzni, amíg a hús megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a joghurtot és keverjük el.

    A joghurt segít a szósz krémesítésében, és enyhíti a fűszeres ízeket.

    9

    A sáfrányt vízbe áztatjuk, és hozzáadjuk a szószhoz. Főzzük még 20-30 percig, hogy a hús teljesen megpuhuljon, és a szósz besűrűsödjön.

    A sáfrány gazdag, aranyszínű színt és különleges ízt ad az ételnek.