Ropog贸s csirk茅s bao bun 茅tel t谩lalva

Ropog贸s csirk茅s bao bun

A bao bun hagyom谩nyos k铆nai 茅tel, de az elm煤lt 茅vekben vil谩gszerte 煤jragondolt谩k. A ropog贸s csirk茅s v谩ltozat a klasszikus g艖zgomb贸c 茅s a n茅pszer疟 r谩ntott csirke h谩zass谩ga, amely k眉l枚n枚sen k枚zkedvelt street food fesztiv谩lokon 茅s modern 谩zsiai 茅ttermekben. Ahogy a frissen kis眉lt csirke ropog a puha bao t茅szt谩ban, 茅s a sz贸jasz贸szos-m茅zes m谩z enyh茅n karamelliz谩lt 铆ze sz茅t谩rad a sz谩dban, azonnal 茅rzed: ez nem h茅tk枚znapi fog谩s. A titok a j贸l elk茅sz铆tett pan铆roz谩sban, 茅s a forr贸, de nem t煤l 茅get艖 olajban val贸 s眉t茅sben rejlik 鈥 铆gy lesz a h煤s k铆v眉l ropog贸s, bel眉l szaftos. Ez a v谩ltozat t枚k茅letes v谩laszt谩s csal谩di vacsor谩ra, bar谩ti 枚sszej枚vetelre vagy ak谩r piknikre. T谩lald szez谩mmaggal vagy cs铆p艖s majon茅zzel, ha extra lend眉letre v谩gysz!

El艖k茅sz眉let 35 perc
Elk茅sz铆t茅s 40 perc
Teljes 1 贸ra 15 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
300 g Liszt (b煤zaliszt)
1 tk. Sz谩raz 茅leszt艖
20 g Cukor
160 ml Langyos v铆z
300 g Csirkemell
1 db Toj谩s
50 g Liszt (pan铆roz谩shoz)
50 g Zsemlemorzsa
500 ml Olaj (s眉t茅shez)
1 ek. Sz贸jasz贸sz
1 ek. M茅z
50 g Uborka (v茅kony szeletek)
1 db 脷jhagyma (apr贸ra v谩gva)

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    Sz贸jaSz贸ja

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A bao t茅szt谩hoz keverd 枚ssze a lisztet, 茅leszt艖t 茅s cukrot, majd add hozz谩 a langyos vizet. Gy煤rd sima t茅szt谩v谩, fedd le, 茅s keleszd meleg helyen 1 贸r谩n 谩t, m铆g dupl谩j谩ra n艖.

    A v铆z h艖m茅rs茅klete nagyon fontos! Ha t煤l meleg, meg枚li az 茅leszt艖t, ha t煤l hideg, nem aktiv谩l贸dik. A langyos az ide谩lis.

    2

    A megkelt t茅szt谩t oszd 8-10 r茅szre, lap铆tsd ov谩lisra, hajtsd f茅lbe, majd helyezd s眉t艖pap铆rra. G艖z枚ld 艖ket 10-12 percig, m铆g ruganyosak lesznek.

    A g艖z枚l茅shez haszn谩lj bambusz p谩rol贸ed茅nyt, ha van. Ha nincs, egy f茅m sz疟r艖t is haszn谩lhatsz, amit egy l谩basra helyezel.

    3

    A csirkemellet szeleteld kisebb darabokra. Pan铆rozd be: el艖bb lisztbe, majd felvert toj谩sba, v茅g眉l zsemlemorzs谩ba forgasd. Forr贸 olajban s眉sd aranybarn谩ra 4-5 perc alatt, majd itasd le pap铆rt枚rl艖n.

    A pan铆roz谩sn谩l 眉gyelj arra, hogy a csirkedarabok mindenhol be legyenek vonva, k眉l枚nben nem lesz ropog贸s.

    4

    Keverd 枚ssze a sz贸jasz贸szt 茅s a m茅zet egy kis t谩lban, majd locsold meg vele a frissen s眉lt ropog贸s csirk茅t. Ez enyh茅n 茅des-s贸s 铆zt ad a h煤snak.

    A sz贸szhoz adhatsz egy kis reszelt gy枚mb茅rt vagy fokhagym谩t is, hogy m茅g izgalmasabb legyen az 铆ze.

    5

    Nyisd sz茅t a bao-kat, helyezz bel茅j眉k n茅h谩ny darab ropog贸s csirk茅t, p谩r szelet ubork谩t, 茅s sz贸rd meg apr铆tott 煤jhagym谩val.

    A bao-kat 贸vatosan nyisd sz茅t, hogy ne szakadjanak el.

    6

    T谩lald azonnal, am铆g a csirke ropog贸s. K铆n谩lhatsz mell茅 cs铆p艖s sz贸szt vagy savany铆tott z枚lds茅get extra 铆zhat谩s茅rt.

    A bao bun-t frissen a legjobb fogyasztani, mert a t茅szta hamarabb kisz谩rad.