Ropogós csirkés bao bun étel tålalva

Ropogós csirkés bao bun

A bao bun hagyomĂĄnyos kĂ­nai Ă©tel, de az elmĂșlt Ă©vekben vilĂĄgszerte ĂșjragondoltĂĄk. A ropogĂłs csirkĂ©s vĂĄltozat a klasszikus gƑzgombĂłc Ă©s a nĂ©pszerƱ rĂĄntott csirke hĂĄzassĂĄga, amely kĂŒlönösen közkedvelt street food fesztivĂĄlokon Ă©s modern ĂĄzsiai Ă©ttermekben. Ahogy a frissen kisĂŒlt csirke ropog a puha bao tĂ©sztĂĄban, Ă©s a szĂłjaszĂłszos-mĂ©zes mĂĄz enyhĂ©n karamellizĂĄlt Ă­ze szĂ©tĂĄrad a szĂĄdban, azonnal Ă©rzed: ez nem hĂ©tköznapi fogĂĄs. A titok a jĂłl elkĂ©szĂ­tett panĂ­rozĂĄsban, Ă©s a forrĂł, de nem tĂșl Ă©getƑ olajban valĂł sĂŒtĂ©sben rejlik – Ă­gy lesz a hĂșs kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl szaftos. Ez a vĂĄltozat tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi vacsorĂĄra, barĂĄti összejövetelre vagy akĂĄr piknikre. TĂĄlald szezĂĄmmaggal vagy csĂ­pƑs majonĂ©zzel, ha extra lendĂŒletre vĂĄgysz!

ElƑkĂ©szĂŒlet 35 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra 15 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Liszt (bĂșzaliszt)
⭕ 1 tk. SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 20 g Cukor
⭕ 160 ml Langyos víz
⭕ 300 g Csirkemell
⭕ 1 db Tojás
⭕ 50 g Liszt (panírozáshoz)
⭕ 50 g Zsemlemorzsa
⭕ 500 ml Olaj (sĂŒtĂ©shez)
⭕ 1 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 50 g Uborka (vĂ©kony szeletek)
⭕ 1 db Újhagyma (apróra vágva)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A bao tĂ©sztĂĄhoz keverd össze a lisztet, Ă©lesztƑt Ă©s cukrot, majd add hozzĂĄ a langyos vizet. GyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ, fedd le, Ă©s keleszd meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, mĂ­g duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A vĂ­z hƑmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos! Ha tĂșl meleg, megöli az Ă©lesztƑt, ha tĂșl hideg, nem aktivĂĄlĂłdik. A langyos az ideĂĄlis.

    2

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8-10 rĂ©szre, lapĂ­tsd ovĂĄlisra, hajtsd fĂ©lbe, majd helyezd sĂŒtƑpapĂ­rra. GƑzöld Ƒket 10-12 percig, mĂ­g ruganyosak lesznek.

    A gƑzölĂ©shez hasznĂĄlj bambusz pĂĄrolĂłedĂ©nyt, ha van. Ha nincs, egy fĂ©m szƱrƑt is hasznĂĄlhatsz, amit egy lĂĄbasra helyezel.

    3

    A csirkemellet szeleteld kisebb darabokra. PanĂ­rozd be: elƑbb lisztbe, majd felvert tojĂĄsba, vĂ©gĂŒl zsemlemorzsĂĄba forgasd. ForrĂł olajban sĂŒsd aranybarnĂĄra 4-5 perc alatt, majd itasd le papĂ­rtörlƑn.

    A panĂ­rozĂĄsnĂĄl ĂŒgyelj arra, hogy a csirkedarabok mindenhol be legyenek vonva, kĂŒlönben nem lesz ropogĂłs.

    4

    Keverd össze a szĂłjaszĂłszt Ă©s a mĂ©zet egy kis tĂĄlban, majd locsold meg vele a frissen sĂŒlt ropogĂłs csirkĂ©t. Ez enyhĂ©n Ă©des-sĂłs Ă­zt ad a hĂșsnak.

    A szószhoz adhatsz egy kis reszelt gyömbért vagy fokhagymåt is, hogy még izgalmasabb legyen az íze.

    5

    Nyisd szĂ©t a bao-kat, helyezz belĂ©jĂŒk nĂ©hĂĄny darab ropogĂłs csirkĂ©t, pĂĄr szelet uborkĂĄt, Ă©s szĂłrd meg aprĂ­tott ĂșjhagymĂĄval.

    A bao-kat óvatosan nyisd szét, hogy ne szakadjanak el.

    6

    TĂĄlald azonnal, amĂ­g a csirke ropogĂłs. KĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© csĂ­pƑs szĂłszt vagy savanyĂ­tott zöldsĂ©get extra Ă­zhatĂĄsĂ©rt.

    A bao bun-t frissen a legjobb fogyasztani, mert a tészta hamarabb kiszårad.