A bao tésztához keverd össze a lisztet, élesztőt és cukrot, majd add hozzá a langyos vizet. Gyúrd sima tésztává, fedd le, és keleszd meleg helyen 1 órán át, míg duplájára nő.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl meleg, megöli az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválódik. A langyos az ideális.
A megkelt tésztát oszd 8-10 részre, lapítsd oválisra, hajtsd félbe, majd helyezd sütőpapírra. Gőzöld őket 10-12 percig, míg ruganyosak lesznek.
A gőzöléshez használj bambusz párolóedényt, ha van. Ha nincs, egy fém szűrőt is használhatsz, amit egy lábasra helyezel.
A csirkemellet szeleteld kisebb darabokra. Panírozd be: előbb lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgasd. Forró olajban süsd aranybarnára 4-5 perc alatt, majd itasd le papírtörlőn.
A panírozásnál ügyelj arra, hogy a csirkedarabok mindenhol be legyenek vonva, különben nem lesz ropogós.
Keverd össze a szójaszószt és a mézet egy kis tálban, majd locsold meg vele a frissen sült ropogós csirkét. Ez enyhén édes-sós ízt ad a húsnak.
A szószhoz adhatsz egy kis reszelt gyömbért vagy fokhagymát is, hogy még izgalmasabb legyen az íze.
Nyisd szét a bao-kat, helyezz beléjük néhány darab ropogós csirkét, pár szelet uborkát, és szórd meg aprított újhagymával.
A bao-kat óvatosan nyisd szét, hogy ne szakadjanak el.
Tálald azonnal, amíg a csirke ropogós. Kínálhatsz mellé csípős szószt vagy savanyított zöldséget extra ízhatásért.
A bao bun-t frissen a legjobb fogyasztani, mert a tészta hamarabb kiszárad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.