A szalonnát vágd egyforma, csíkokra vagy szeletekre. A vöröshagymát tisztítsd meg, és karikázd fel.
A szalonnát ne túl vékonyan vágd, mert könnyen megéghet.
Forrósítsd fel a grillt vagy egy grillserpenyőt. Helyezd rá a szalonnacsíkokat, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára. Figyelj, hogy ne égesd meg.
A szalonna sütése közben kifolyó zsír fröcskölhet, ezért óvatosan süsd.
Sütés közben szórd meg a szalonnát paprikaporral, és ízlés szerint sózd, borsozd.
A fűszereket a sütés vége felé add hozzá, hogy ne égjenek meg.
A kenyérszeleteket pirítsd meg, hogy ropogósak legyenek. Helyezd rá a sült szalonnát és a friss vöröshagyma karikákat.
A kenyérpirítóban vagy serpenyőben pirítsd a kenyeret. Ha serpenyőben pirítod, használj egy kevés szalonnazsírt a még finomabb ízért.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és kínáld forrón, friss zöldségekkel vagy salátával.
A petrezselyem helyett használhatsz snidlinget vagy metélőhagymát is. Kínálj mellé mustárt vagy ketchupot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.