Roston sĂŒlt szalonna vöröshagymĂĄval Ă©s kenyĂ©rrel tĂĄlalva

Roston sĂŒlt szalonna

A roston sĂŒlt szalonna az egyik legautentikusabb magyar Ă©tel, amely egyszerƱsĂ©ge ellenĂ©re mindig garantĂĄlt sikert arat. A ropogĂłsra sĂŒlt szalonna Ă­ze tökĂ©letes harmĂłniĂĄban ĂĄll a friss vöröshagymĂĄval Ă©s a pirĂ­tott kenyĂ©rrel. Ez az Ă©tel kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs egy gyors reggelihez, de akĂĄr vacsorĂĄra is elkĂ©szĂ­thetƑ. A paprika Ă©s a petrezselyem frissessĂ©ge tovĂĄbb gazdagĂ­tja az Ă­zvilĂĄgot, Ă©s igazi otthonos Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g Szalonna (csíkokra vágva)
⭕ 2 db Vöröshagyma
⭕ 4 szelet Friss kenyĂ©r
⭕ 10 g Friss petrezselyem
⭕ 1 tk. Paprikapor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A szalonnåt vågd egyforma, csíkokra vagy szeletekre. A vöröshagymåt tisztítsd meg, és karikåzd fel.

    A szalonnĂĄt ne tĂșl vĂ©konyan vĂĄgd, mert könnyen megĂ©ghet.

    2

    ForrĂłsĂ­tsd fel a grillt vagy egy grillserpenyƑt. Helyezd rĂĄ a szalonnacsĂ­kokat, Ă©s sĂŒsd mindkĂ©t oldalukat aranybarnĂĄra. Figyelj, hogy ne Ă©gesd meg.

    A szalonna sĂŒtĂ©se közben kifolyĂł zsĂ­r fröcskölhet, ezĂ©rt Ăłvatosan sĂŒsd.

    3

    SĂŒtĂ©s közben szĂłrd meg a szalonnĂĄt paprikaporral, Ă©s Ă­zlĂ©s szerint sĂłzd, borsozd.

    A fƱszereket a sĂŒtĂ©s vĂ©ge felĂ© add hozzĂĄ, hogy ne Ă©gjenek meg.

    4

    A kenyĂ©rszeleteket pirĂ­tsd meg, hogy ropogĂłsak legyenek. Helyezd rĂĄ a sĂŒlt szalonnĂĄt Ă©s a friss vöröshagyma karikĂĄkat.

    A kenyĂ©rpirĂ­tĂłban vagy serpenyƑben pirĂ­tsd a kenyeret. Ha serpenyƑben pirĂ­tod, hasznĂĄlj egy kevĂ©s szalonnazsĂ­rt a mĂ©g finomabb Ă­zĂ©rt.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss petrezselyemmel, Ă©s kĂ­nĂĄld forrĂłn, friss zöldsĂ©gekkel vagy salĂĄtĂĄval.

    A petrezselyem helyett hasznĂĄlhatsz snidlinget vagy metĂ©lƑhagymĂĄt is. KĂ­nĂĄlj mellĂ© mustĂĄrt vagy ketchupot.