Roti jala banánlevélben tálalva, ínycsiklandó maláj étel

Roti jala banánlevélben tálalva

A Roti Jala egy népszerű maláj étel, amely különleges, hálószerű tésztájával tűnik ki. A tésztát egyesek palacsintasütőben készítik, mások különböző formázási technikákat alkalmaznak, hogy elérjék a jellegzetes háló formát. A Roti Jala a maláj konyha egyik legismertebb étke, és hagyományosan fűszeres curry-kkel, húsokkal vagy zöldségekkel tálalják. A banánlevél tálaláskor nemcsak díszítésként szolgál, hanem finom aromát ad az ételnek, így egy különleges étkezést biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
200 ml Kókusztej
1 tk.
100 ml Víz
2 ek. Olaj
2 db Banánlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tálba, majd add hozzá a tojásokat, a sót, és fokozatosan öntsd hozzá a kókusztejet. Keverd össze jól, hogy egy sima tésztát kapj.

    A tészta ne legyen túl sűrű, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy folyékonyabb legyen, de ne legyen túl híg.

    2

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, és kend meg egy kevés olajjal. A tésztát öntsd bele egy palacsintasütőbe vagy egy hasonló, lapos serpenyőbe.

    Az olaj segít abban, hogy a tészta ne tapadjon a serpenyőhöz. Ha nem szeretnéd, hogy túl zsíros legyen, használhatsz non-stick serpenyőt.

    3

    A tésztát egyenletesen öntsd a serpenyőbe, de ne hígítsd túl. Formázz belőle hálószerű mintát, a tésztát gyors mozdulatokkal rendezd el a serpenyőben.

    A tészta gyors öntése és elterítése segít a jellegzetes háló formájának létrehozásában.

    4

    Pár percig süsd, amíg a tészta aranybarnára pirul. Ezután vedd le a serpenyőből, és hagyd hűlni.

    Ne hagyd túlsütni, hogy a roti ne legyen kemény, hanem inkább lágy és rugalmas maradjon.

    5

    A kész roti jala darabokat tedd a banánlevelekre, és tálald friss, meleg étkezésként. A banánlevelek nemcsak a tálalásban, hanem ízesítésben is segítenek, mivel enyhe aromát adnak az ételnek.

    A banánlevelek különleges ízt és megjelenést adnak az ételnek, de ha nem találsz friss leveleket, használhatsz fóliát is.