A lisztet tedd egy nagy tálba, majd add hozzá a tojásokat, a sót, és fokozatosan öntsd hozzá a kókusztejet. Keverd össze jól, hogy egy sima tésztát kapj.
A tészta ne legyen túl sűrű, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy folyékonyabb legyen, de ne legyen túl híg.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, és kend meg egy kevés olajjal. A tésztát öntsd bele egy palacsintasütőbe vagy egy hasonló, lapos serpenyőbe.
Az olaj segít abban, hogy a tészta ne tapadjon a serpenyőhöz. Ha nem szeretnéd, hogy túl zsíros legyen, használhatsz non-stick serpenyőt.
A tésztát egyenletesen öntsd a serpenyőbe, de ne hígítsd túl. Formázz belőle hálószerű mintát, a tésztát gyors mozdulatokkal rendezd el a serpenyőben.
A tészta gyors öntése és elterítése segít a jellegzetes háló formájának létrehozásában.
Pár percig süsd, amíg a tészta aranybarnára pirul. Ezután vedd le a serpenyőből, és hagyd hűlni.
Ne hagyd túlsütni, hogy a roti ne legyen kemény, hanem inkább lágy és rugalmas maradjon.
A kész roti jala darabokat tedd a banánlevelekre, és tálald friss, meleg étkezésként. A banánlevelek nemcsak a tálalásban, hanem ízesítésben is segítenek, mivel enyhe aromát adnak az ételnek.
A banánlevelek különleges ízt és megjelenést adnak az ételnek, de ha nem találsz friss leveleket, használhatsz fóliát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.