Rozmaringos narancsos gyömbérszósz tålalva

Rozmaringos narancsos gyömbérszósz

A rozmaringos narancsos gyömbĂ©rszĂłsz az Ă©des Ă©s fƱszeres Ă­zek tökĂ©letes kombinĂĄciĂłja, amely szĂĄmos Ă©tel mellĂ© illik. A gyömbĂ©r frissessĂ©ge, a narancs ĂŒdesĂ©ge Ă©s a rozmaring fĂĄs, aromĂĄs jegyei kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot teremtenek, amely tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a grillezett hĂșsokat Ă©s zöldsĂ©geket. Ahogy a gyömbĂ©r Ă©s a fokhagyma pirul a serpenyƑben, a rozmaring illata betölti a konyhĂĄt, miközben a narancslĂ© Ă©s a mĂ©z Ă©des, frissĂ­tƑ jegyei gazdagĂ­tjĂĄk az Ă­zeket. Ez a szĂłsz kivĂĄlĂłan illik akĂĄr egy ĂŒnnepi vacsorĂĄhoz, akĂĄr egy hĂ©tköznapi grillezĂ©shez. A tökĂ©letes mĂĄrtĂĄs titka a friss alapanyagok hasznĂĄlatĂĄban Ă©s az Ă­zek egyensĂșlyĂĄban rejlik. Ha intenzĂ­vebb Ă­zvilĂĄgra vĂĄgysz, adj hozzĂĄ több gyömbĂ©rt vagy egy kevĂ©s narancshĂ©jat, hogy mĂ©g illatosabbĂĄ tedd a szĂłszt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 ml Friss narancslĂ©
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 ág Friss rozmaring
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 1 ek. Balzsamecet
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a hozzĂĄvalĂłkat: a gyömbĂ©rt Ă©s fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, majd reszeld finomra. A rozmaringot aprĂ­tsd fel.

    A gyömbért egy kanållal könnyebben meg tudod håmozni.

    2

    Egy közepes serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a reszelt gyömbĂ©rt, fokhagymĂĄt Ă©s az aprĂ­tott rozmaringot, majd pirĂ­tsd 1-2 percig, amĂ­g illatos nem lesz.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a gyömbĂ©rt Ă©s a fokhagymĂĄt, mert megĂ©ghetnek Ă©s keserƱ Ă­zt adhatnak a szĂłsznak.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a frissen facsart narancslevet, majd keverd bele a mĂ©zet Ă©s a balzsamecetet. Keverd alaposan össze.

    A narancslevet szƱrd ĂĄt, hogy ne kerĂŒljenek bele a magok Ă©s a hĂșs.

    4

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal, majd hagyd a szĂłszt lassĂș tƱzön fƑzni 10-15 percig, amĂ­g kissĂ© besƱrƱsödik.

    A szĂłsz sƱrƱsĂ©gĂ©t a fƑzĂ©si idƑvel tudod szabĂĄlyozni. Ha sƱrƱbb szĂłszt szeretnĂ©l, fƑzd tovĂĄbb.

    5

    MiutĂĄn a szĂłsz elĂ©rte a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd kicsit hƱlni. EzutĂĄn turmixold simĂĄra botmixerrel, ha selymesebb ĂĄllagot szeretnĂ©l.

    A botmixer hasznålata opcionålis, de selymesebb ållagot eredményez.

    6

    TĂĄlald melegen grillezett hĂșsokhoz, halakhoz vagy sĂŒlt zöldsĂ©gek mellĂ©. A szĂłsz hƱtƑben tĂĄrolva akĂĄr egy hĂ©tig is eltarthatĂł.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt kĂłstold meg a szĂłszt, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, igazĂ­tsd a fƱszerezĂ©sen.