KĂ©szĂtsd elĆ a hozzĂĄvalĂłkat: a gyömbĂ©rt Ă©s fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, majd reszeld finomra. A rozmaringot aprĂtsd fel.
A gyömbért egy kanållal könnyebben meg tudod håmozni.
Egy közepes serpenyĆben melegĂtsd fel az olĂvaolajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a reszelt gyömbĂ©rt, fokhagymĂĄt Ă©s az aprĂtott rozmaringot, majd pirĂtsd 1-2 percig, amĂg illatos nem lesz.
Ne pirĂtsd tĂșl a gyömbĂ©rt Ă©s a fokhagymĂĄt, mert megĂ©ghetnek Ă©s keserƱ Ăzt adhatnak a szĂłsznak.
Ăntsd hozzĂĄ a frissen facsart narancslevet, majd keverd bele a mĂ©zet Ă©s a balzsamecetet. Keverd alaposan össze.
A narancslevet szƱrd ĂĄt, hogy ne kerĂŒljenek bele a magok Ă©s a hĂșs.
ĂzesĂtsd sĂłval Ă©s borssal, majd hagyd a szĂłszt lassĂș tƱzön fĆzni 10-15 percig, amĂg kissĂ© besƱrƱsödik.
A szĂłsz sƱrƱsĂ©gĂ©t a fĆzĂ©si idĆvel tudod szabĂĄlyozni. Ha sƱrƱbb szĂłszt szeretnĂ©l, fĆzd tovĂĄbb.
MiutĂĄn a szĂłsz elĂ©rte a kĂvĂĄnt ĂĄllagot, vedd le a tƱzrĆl, Ă©s hagyd kicsit hƱlni. EzutĂĄn turmixold simĂĄra botmixerrel, ha selymesebb ĂĄllagot szeretnĂ©l.
A botmixer hasznålata opcionålis, de selymesebb ållagot eredményez.
TĂĄlald melegen grillezett hĂșsokhoz, halakhoz vagy sĂŒlt zöldsĂ©gek mellĂ©. A szĂłsz hƱtĆben tĂĄrolva akĂĄr egy hĂ©tig is eltarthatĂł.
TĂĄlalĂĄs elĆtt kĂłstold meg a szĂłszt, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, igazĂtsd a fƱszerezĂ©sen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.