Készítsd elő a hozzávalókat: a gyömbért és fokhagymát hámozd meg, majd reszeld finomra. A rozmaringot aprítsd fel.
A gyömbért egy kanállal könnyebben meg tudod hámozni.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a reszelt gyömbért, fokhagymát és az aprított rozmaringot, majd pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Ne pirítsd túl a gyömbért és a fokhagymát, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak a szósznak.
Öntsd hozzá a frissen facsart narancslevet, majd keverd bele a mézet és a balzsamecetet. Keverd alaposan össze.
A narancslevet szűrd át, hogy ne kerüljenek bele a magok és a hús.
Ízesítsd sóval és borssal, majd hagyd a szószt lassú tűzön főzni 10-15 percig, amíg kissé besűrűsödik.
A szósz sűrűségét a főzési idővel tudod szabályozni. Ha sűrűbb szószt szeretnél, főzd tovább.
Miután a szósz elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Ezután turmixold simára botmixerrel, ha selymesebb állagot szeretnél.
A botmixer használata opcionális, de selymesebb állagot eredményez.
Tálald melegen grillezett húsokhoz, halakhoz vagy sült zöldségek mellé. A szósz hűtőben tárolva akár egy hétig is eltartható.
Tálalás előtt kóstold meg a szószt, és ha szükséges, igazítsd a fűszerezésen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.