A meleg vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, majd hagyjuk 5-10 percig felfutni.
Ha az élesztő nem kezd el habzani, próbálj friss élesztőt használni.
A ruislisztet és a fehér lisztet egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót. Az élesztős keveréket és a tejet is hozzáadjuk.
Használj tiszta lisztet, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.
Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk, majd letakarjuk és 1 órán át hagyjuk pihenni, hogy megkeljen.
A tésztát meleg helyen pihentesd, így gyorsabban megkel.
Amikor a tészta megkelt, kiemeljük a tálból, és két részre osztjuk. Az egyes darabokat egyenként kerek formájúra formáljuk, majd sütőpapíros tepsibe helyezzük.
Ha a tészta ragad, enyhén lisztezett felületen dolgozzunk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és a kenyereket kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.
A kenyereket akkor tudod levenni, ha az aljuk kopogós hangot ad, amikor megütöd őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.