Sáfrányos lassi pohárban, jégkockákkal díszítve

Sáfrányos lassi

A sáfrányos lassi egy különleges, indiai ital, amely a joghurtot és tejet ötvözi egy fűszeres, sáfrányos ízvilággal. A sáfrány meleg, aromás jegyeket ad az italnak, míg a rózsavíz frissítő, virágos ízt kölcsönöz. Az ital frissítő és tápláló, ideális választás bármilyen étkezés mellé vagy egyszerűen egy hűsítő italnak. A sáfrányos lassi tökéletes választás azok számára, akik szeretnék kipróbálni a különleges indiai fűszereket egy frissítő italban.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 ml Joghurt
100 ml Tej
2 ek. Cukor
1 csipet Sáfrány
1 tk. Rózsavíz
6 db Jégkockák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sáfrányt áztasd be egy kis meleg vízbe, hogy kioldódjon a színe és íze.

    A sáfrányot mindig friss, meleg vízben áztasd, hogy minél jobban kioldódjanak az ízei és a színe.

    2

    A joghurtot és tejet tedd egy turmixgépbe.

    A joghurt lehetőleg sűrű legyen, hogy a lassi krémesebb legyen.

    3

    Add hozzá a cukrot, rózsavizet és a sáfrányt a turmixgéphez, majd turmixold simára.

    A rózsavíz egy finom, virágos ízt ad az italnak, de ha nem kedveled, kihagyhatod.

    4

    Tedd hozzá a jégkockákat és turmixold tovább, hogy az ital frissítően hideg legyen.

    A jégkockák segítenek abban, hogy az ital még hűsítőbb legyen, különösen nyáron.

    5

    Tálald azonnal, és ha szeretnéd, díszítheted egy kis sáfrányt a tetejére.