Saganaki garnélával, fehérboros-paradicsomos szósszal, feta sajttal tálalva

Saganaki garnélával (Garides Saganaki)

A Saganaki egy klasszikus görög étel, amelyet gyakran tenger gyümölcseivel készítenek, és a nevéből adódóan a sajt által is ismert. A garnéla hozzáadásával a Saganaki egy igazi ínycsiklandó étellé válik, amely a mediterrán ízekkel gazdagítja a tenger gyümölcseinek szerelmeseit. A fehérbor, paradicsom és feta sajt tökéletesen illik a garnélához, és egy olyan ételt hoz létre, amely minden étkezés fénypontja lehet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Garnéla
3 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 db Paradicsom
150 g Feta sajt
100 ml Fehérbor
1 tk. Oregano
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss petrezselyem
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélát tisztítsd meg, és távolítsd el a fejét és a héját, ha szükséges.

    A friss garnéla jobb ízt ad, de ha fagyasztottat használsz, győződj meg róla, hogy alaposan felolvasztottad.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd finomra. A paradicsomokat hámozd meg, és vágd apró darabokra.

    A paradicsom hámozása gyorsan elvégezhető, ha egy rövid időre forró vízbe teszed őket, majd lehúzod a héjukat.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, de kiengedjék az ízüket.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, és főzd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    Ha a paradicsom túl savanyú, egy kis cukorral enyhítheted az ízét.

    5

    Öntsd hozzá a fehérbort, szórd bele az oregánót, sót és borsot, majd főzd még 5 percig, amíg a szósz kissé sűrűsödik.

    A fehérbor gazdagítja a szósz ízét, de ha nem szeretnéd alkoholosra, helyettesítheted vízzel.

    6

    A garnélákat tedd a szószba, és főzd 3-5 percig, amíg a garnélák átváltanak rózsaszínre és megpuhulnak.

    Ne főzd túl a garnélát, mert könnyen gumiszerűvé válhat. Csak addig főzd, amíg át nem sül.

    7

    A feta sajtot morzsold rá a kész ételre, majd hagyd, hogy a sajt megolvadjon a meleg szószban.

    A feta sajt sós íze remekül kiegészíti a garnéla és paradicsom ízét, de ne használj túl sokat belőle, hogy ne uralja az ételt.

    8

    Tálald friss petrezselyemmel díszítve, és locsold meg citromlével. Kínálj mellé friss kenyeret vagy pita kenyeret.

    A friss citromlé frissítő ízt ad, és a petrezselyem szép színt ad a tálalásnak.