A csirkehúst tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A fokhagymát és gyömbért hámozd meg, majd reszeld le.
A friss gyömbér és fokhagyma segít a hús gazdagabb ízének kialakításában.
Egy nagy tálban keverd össze a joghurtot, citromlevet, köményt, koriander port, paprikát, sót és borsot.
A joghurt nemcsak ízesíti, hanem lágyítja is a húst, így a csirke omlósabbá válik.
Add hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért a joghurthoz, majd alaposan keverd össze. Tedd a csirkehúst a joghurtos keverékbe, és hagyd marinálódni 30-60 percig.
A marinatál keverésével a hús teljesen magába szívja a fűszereket, ezért fontos, hogy alaposan bevonjuk vele.
Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd süsd meg a marinált csirkehúst, amíg szép aranybarna nem lesz, kb. 15-20 percig.
A hús akkor a legjobb, ha kívül ropogós, belül pedig szaftos és omlós.
A kész csirkehúst friss korianderlevelekkel díszítve tálald.
A friss koriander friss és citrusos ízt ad, ami csodálatosan illik a joghurtos csirkéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.