Saji joghurttal, friss korianderrel tálalva

Saji joghurttal

A Saji joghurttal egy hagyományos indiai étel, amely a csirke gazdag fűszerekkel és joghurttal való pácolásával készül. Az indiai konyhában a joghurtot gyakran használják a húsok marinálására, mivel lágyítja a húst és kiemeli a fűszerek ízét. A friss koriander és a citrom hozzáadása még inkább fokozza az étel frissességét, így a Saji joghurttal igazi ínycsiklandó étellé válik, amelyet gyakran fogyasztanak étkezés előtt vagy köretként is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
200 ml Joghurt
3 gerezd Fokhagyma
20 g Gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander por
1 tk. Paprika
10 g Friss koriander
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A fokhagymát és gyömbért hámozd meg, majd reszeld le.

    A friss gyömbér és fokhagyma segít a hús gazdagabb ízének kialakításában.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a joghurtot, citromlevet, köményt, koriander port, paprikát, sót és borsot.

    A joghurt nemcsak ízesíti, hanem lágyítja is a húst, így a csirke omlósabbá válik.

    3

    Add hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért a joghurthoz, majd alaposan keverd össze. Tedd a csirkehúst a joghurtos keverékbe, és hagyd marinálódni 30-60 percig.

    A marinatál keverésével a hús teljesen magába szívja a fűszereket, ezért fontos, hogy alaposan bevonjuk vele.

    4

    Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd süsd meg a marinált csirkehúst, amíg szép aranybarna nem lesz, kb. 15-20 percig.

    A hús akkor a legjobb, ha kívül ropogós, belül pedig szaftos és omlós.

    5

    A kész csirkehúst friss korianderlevelekkel díszítve tálald.

    A friss koriander friss és citrusos ízt ad, ami csodálatosan illik a joghurtos csirkéhez.