Sajtos bingsu, gazdag sajt és szójaszósz díszítéssel tálalva

Sajtos bingsu

A Bingsu egy népszerű koreai desszert, amely különböző ízekben és feltétekkel készíthető. A sajtos bingsu egy különleges változata ennek a desszertnek, amely a hagyományos édes ízek mellett sós összetevőket is tartalmaz, mint a szójaszósz és a friss chili. A friss mozzarella sajt és a törött jég egy finom, frissítő desszertté varázsolja a bingsut, amely különösen forró nyári napokon tökéletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Jégkockák
100 g Mozzarella sajt
200 ml Tej
1 ek. Sós szójaszósz
1 tk. Szezámmag
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss koriander
1 db Friss chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jégkockákat tedd egy nagy tálba, és kezdd el törni egy jégkásálóval vagy kanállal, hogy apró szemcsékre törjön.

    Ha nem rendelkezik jégkásálóval, egy ételhenger segítségével is összetörheti a jégkockákat.

    2

    A mozzarella sajtot vágd apró kockákra, és tedd félre.

    A mozzarella frissessége fontos, hogy krémes textúrája legyen a bingsu-nak.

    3

    A fokhagymát reszeld le, és keverd össze egy evőkanál szójaszósszal és egy csipet szezámmaggal.

    A szezámmagok friss ropogós textúrát adnak az ételnek.

    4

    Tedd a törött jeget egy tálba, majd szórd rá a mozzarella sajtot és a fokhagymás szójaszószos keveréket.

    Győződj meg arról, hogy az egész jég tetejét egyenletesen fedd be a sajttal és a szójaszósz keverékkel.

    5

    Tálald friss chilivel és korianderrel díszítve.

    A friss chili hozzáadásával extra fűszeres ízt kapsz, míg a koriander frissességet ad a bingsu-nak.