Şakşuka paradicsommal, török étel tojással és friss zöldfűszerekkel

Şakşuka paradicsommal

A Şakşuka egy népszerű török étel, amelyet paradicsommal, padlizsánnal és tojással készítenek. A török konyha egyik alapétele, amely egyszerűsége ellenére gazdag és ínycsiklandó ízeket kínál. A Şakşuka különböző változatai léteznek, és sokféle zöldséggel készíthető. Törökországban gyakran fogyasztják reggelire, de nagyszerű főétkezés is lehet. A tojás gazdagítja az ételt, míg a friss koriander vagy petrezselyem frissességet ad neki.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
4 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
4 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt vágd kis kockákra, majd sózd meg és hagyd állni 10-15 percig, hogy kiengedje a levét.

    A sózás segít a padlizsán keserűségét eltávolítani és puhábbá teszi.

    2

    A paradicsomokat hámozd meg és vágd fel kockákra.

    A paradicsomok hámozásához forró vízbe márthatod őket, hogy könnyen lejöjjön a héjuk.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a zöld paprikát pedig karikázd fel.

    A fokhagyma aprításakor ügyelj arra, hogy ne nyomd túl erősen, hogy ne váljon túl erőssé az íze.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és a zöld paprikát, amíg megpuhulnak.

    Ne pirítsd túl a hagymát, hogy ne keseredjen meg.

    5

    Add hozzá a padlizsánt, és pirítsd 5-7 percig, hogy megpuhuljon és enyhén megpiruljon.

    A padlizsán sok olajat szív fel, ezért érdemes figyelni, hogy ne legyen túl zsíros.

    6

    Hozzáadd a paradicsomot, fűszerpaprikát, sót és borsot, majd főzd 10-15 percig, amíg a paradicsom levet ereszt és az ízek összeérnek.

    A fűszerpaprika gazdagítja az ételt, de ne használj túl sokat, hogy ne uralkodjon el a fűszeres íz.

    7

    Készíts egy kis fészket minden adaghoz a serpenyőben, és törj bele egy tojást. Fedd le, és főzd még 5-7 percig, amíg a tojás elkészül.

    A tojásokat érdemes közepes lángon főzni, hogy a sárgája megmaradjon folyósan.

    8

    Tálald a Şakşukát friss korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva, és azonnal fogyaszd.

    A friss zöldfűszerek segítenek kiemelni az étel ízeit és frissességet adnak.