Salchipapas ají amarillo szósszal, friss korianderrel tálalva

Salchipapas ají amarillo szósszal

A Salchipapas ají amarillo szósszal egy klasszikus perui étel, amelyet általában utcai éttermekben szolgálnak fel. A sült krumpli és a ropogós szalámi kombinációja gazdag ízekkel találkozik az ají amarillo csípős és friss szósszal. Az étel gyakran kerül társas összejöveteleken, mivel könnyen megosztható és ínycsiklandó. A koriander frissessége pedig kiválóan kiegyensúlyozza a szósszal és húsokkal átitatott ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Szalámi
4 db Krumpli
2 ek. Olaj
2 db Aji amarillo (sárga chili)
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Tejföl
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szalámit vágd karikákra, a krumplit pedig hámozd meg és vágd hasábokra.

    A krumplikat egyenletesen vágd, hogy minden hasáb ugyanúgy süljön.

    2

    A krumplit forró olajban süsd meg, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.

    A krumplit érdemes kétszer sütni: először alacsonyabb hőmérsékleten, hogy átmelegedjen, majd magasabb hőmérsékleten, hogy ropogós legyen.

    3

    Közben a szalámit is süsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén megpirul és ropogós lesz.

    A szalámi nagyon gyorsan megsül, figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    4

    Az ají amarillo chili húsát távolítsd el, majd egy turmixgépben pépesítsd a fokhagymával, tejföllel, citromlével, sóval és borssal.

    Ha az ají amarillo nagyon csípős, adj hozzá egy kevés vízet, hogy enyhíteni tudd a csípősségét.

    5

    A sült krumplit és szalámit egy tálba rendezd el, majd öntsd le a kész ají amarillo szósszal.

    A szószt frissen készítsd el, hogy megőrizzük a friss ízeket és a csípősségét.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissessége egy csodás kontrasztot ad az étel gazdag ízeihez.