Saltfish rizs és borsó körettel, egy karibi étel gazdag zöldségekkel és halas rizzsel

Saltfish Rizs és Borsó Körettel

A saltfish egy hagyományos karibi étel, amely sózott halat használ, és gyakran rizs és borsó körettel tálalják. Ez a recept egy ínycsiklandó egytálételt kínál, amelyet a friss koriander és lime frissít. A karibi konyhában a sózott hal a legfontosabb összetevők közé tartozik, és az étel gazdag, sós ízével mindenkinek elnyeri tetszését. A rizs és borsó kombinációja remek kiegészítése a halnak, így egy ínycsiklandó, tápláló ételt hoz létre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sózott hal (saltfish)
200 g Fehér rizs
150 g Zöldborsó
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Curry por
1 csokor Friss koriander
1 ek. Lime lé
1 csipet
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott halat áztasd be vízbe legalább 2 órára, hogy a sótól megszabaduljon. Ezután vágd apróbb darabokra.

    Az áztatás segít abban, hogy a hal ne legyen túl sós, de ha sósabban szereted, kevesebb időre is áztathatod.

    2

    A rizst öblítsd le, majd egy lábasban melegíts egy kis olívaolajat, és pirítsd meg benne a rizst 1-2 percig.

    A rizs pirítása elősegíti, hogy a főzés során ne ragadjon össze.

    3

    Tedd hozzá a zöldborsót és öntsd fel vízzel (kb. 400 ml), majd főzd a rizst és borsót 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A borsóval a rizs friss és színes lesz. Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz fagyasztott borsót is.

    4

    Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd adj hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma és hagyma pirítása segít a mélyebb ízek kialakulásában.

    5

    Add hozzá a felkockázott sózott halat, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hal egy kicsit meg nem barnul.

    A halat óvatosan pirítsd, hogy ne száradjon ki. Ha szükséges, egy kis vizet is adhatsz hozzá.

    6

    A curry port és a piros paprikát is add hozzá, keverd jól el, és főzd további 3-5 percig.

    A curry és paprika fűszeres ízt ad, és kiemeli a hal frissességét.

    7

    Miután a rizs és borsó elkészült, tálald a halat a rizs és borsó keverékére, majd locsold meg lime lével és friss korianderrel díszítve.

    A lime lé frissít és segít a fűszerek egyensúlyában.