A sózott halat áztasd be vízbe legalább 2 órára, hogy a sótól megszabaduljon. Ezután vágd apróbb darabokra.
Az áztatás segít abban, hogy a hal ne legyen túl sós, de ha sósabban szereted, kevesebb időre is áztathatod.
A rizst öblítsd le, majd egy lábasban melegíts egy kis olívaolajat, és pirítsd meg benne a rizst 1-2 percig.
A rizs pirítása elősegíti, hogy a főzés során ne ragadjon össze.
Tedd hozzá a zöldborsót és öntsd fel vízzel (kb. 400 ml), majd főzd a rizst és borsót 15-20 percig, amíg megpuhul.
A borsóval a rizs friss és színes lesz. Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz fagyasztott borsót is.
Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd adj hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma és hagyma pirítása segít a mélyebb ízek kialakulásában.
Add hozzá a felkockázott sózott halat, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hal egy kicsit meg nem barnul.
A halat óvatosan pirítsd, hogy ne száradjon ki. Ha szükséges, egy kis vizet is adhatsz hozzá.
A curry port és a piros paprikát is add hozzá, keverd jól el, és főzd további 3-5 percig.
A curry és paprika fűszeres ízt ad, és kiemeli a hal frissességét.
Miután a rizs és borsó elkészült, tálald a halat a rizs és borsó keverékére, majd locsold meg lime lével és friss korianderrel díszítve.
A lime lé frissít és segít a fűszerek egyensúlyában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.