Saltimbocca fehérboros mártással, borjúhússal, prosciuttóval és friss fűszernövényekkel

Saltimbocca Fehérboros Mártással

A Saltimbocca egy híres olasz étel, amelyet hagyományosan borjúhúsból készítenek. Az étel neve \'ugorj a szájba\' olaszul, utalva az étel gyorsan elkészíthető és rendkívül finom jellegére. A fehérboros mártás gazdagítja az ételt, míg a prosciutto és a zsálya hozzáadásával egy igazi ínycsiklandó ételt kapunk. A Saltimbocca tökéletes választás egy ünnepi vacsorához, vagy egy hétköznapi étkezéshez, ha valami különlegeset szeretnél készíteni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Borjúhús szeletek
100 ml Jó minőségű fehérbor
8 db Friss zsálya levelek
4 szelet Prosciutto (olasz sonka)
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Vaj
1 tk. Fehérbor ecet
0.5 tk. Fekete bors
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A borjúhús szeleteket óvatosan klopfold ki, hogy egyenletesen vékonyak legyenek. Minden szeletre egy-egy zsályalevelet helyezz, majd borítsd be a prosciuttóval.

    A borjúhús klopfolása segít a hús puhábbá tételében, így gyorsabban megsül.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a hús szeleteket 2-3 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarna kérget kapnak.

    A serpenyő legyen kellően forró, hogy a hús gyorsan piruljon, de ne égjen meg.

    3

    Miután a hús megsült, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. A serpenyőbe öntsd bele a fehérbort és a fehérbor ecetet, majd forrald fel.

    A borral és az ecettel egy szaftos mártást készítesz, ami tökéletes kiegészítője a húsnak.

    4

    Add hozzá a vajat és a borsot a forrásban lévő borhoz, majd keverd össze, hogy egy krémes mártást kapj.

    A vaj gazdagítja a mártás ízét és sima textúrát ad neki.

    5

    Tedd vissza a hús szeleteket a serpenyőbe, és locsold meg a kész mártással. Főzd 2-3 percig, hogy a hús átvegye a mártás ízét.

    A húsnak ne kell túl sokáig a mártásban lennie, hogy ne veszítse el a frissességét.

    6

    Tálald a hús szeleteket a mártással, és friss fűszernövényekkel díszítve.

    A friss fűszernövények, mint a zsálya vagy a bazsalikom, finom friss ízt adnak és díszítik az ételt.