A borjúhús szeleteket óvatosan klopfold ki, hogy egyenletesen vékonyak legyenek. Minden szeletre egy-egy zsályalevelet helyezz, majd borítsd be a prosciuttóval.
A borjúhús klopfolása segít a hús puhábbá tételében, így gyorsabban megsül.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a hús szeleteket 2-3 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarna kérget kapnak.
A serpenyő legyen kellően forró, hogy a hús gyorsan piruljon, de ne égjen meg.
Miután a hús megsült, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. A serpenyőbe öntsd bele a fehérbort és a fehérbor ecetet, majd forrald fel.
A borral és az ecettel egy szaftos mártást készítesz, ami tökéletes kiegészítője a húsnak.
Add hozzá a vajat és a borsot a forrásban lévő borhoz, majd keverd össze, hogy egy krémes mártást kapj.
A vaj gazdagítja a mártás ízét és sima textúrát ad neki.
Tedd vissza a hús szeleteket a serpenyőbe, és locsold meg a kész mártással. Főzd 2-3 percig, hogy a hús átvegye a mártás ízét.
A húsnak ne kell túl sokáig a mártásban lennie, hogy ne veszítse el a frissességét.
Tálald a hús szeleteket a mártással, és friss fűszernövényekkel díszítve.
A friss fűszernövények, mint a zsálya vagy a bazsalikom, finom friss ízt adnak és díszítik az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.