Gluténmentes Saltimbocca csirkehússal, prosciuttoval és zsályával

Saltimbocca gluténmentes változatban

A Saltimbocca egy híres olasz étel, amelyet eredetileg sertéshúsból készítenek, de a csirke változata is rendkívül népszerű. A hagyományos változat glutént tartalmazó összetevőket, mint a liszt és a prosciutto, de a gluténmentes diéta követői számára is elkészíthető, ha gluténmentes prosciuttot és más alternatívákat használunk. Az étel íze a zsálya és a prosciutto különleges kombinációjától lesz gazdag, és a fehérboros szósz is kiemeli az ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirke mellfilé
100 g Gluténmentes prosciutto
8 levél Friss zsálya
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
100 ml Fehérbor
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd szeletekre, és a fokhagymát zúzd össze.

    A csirkehús vastagságától függően, ha túl vastag, a hús nem sül át megfelelően. Tedd vékonyabbra, hogy egyenletesebben süljön.

    2

    A csirke szeleteket borítsd be gluténmentes prosciuttoval és egy-egy friss zsályalevéllel.

    A zsálya és a prosciutto kombinációja csodálatos aromát ad a húsnak. Ügyelj rá, hogy a prosciutto megfelelően illeszkedjen a húsra.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a csirkehúst mindkét oldalán, amíg a prosciutto ropogós nem lesz, és a hús átsül.

    A hús bőrét finoman pirítsd meg, hogy elérd a ropogós állagot, de ügyelj arra, hogy ne süsd túl.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort a serpenyőbe, és hagyd, hogy 2-3 perc alatt kissé besűrűsödjön a szósz.

    A fehérbor segít feloldani a serpenyőben lévő ízeket és gazdag, aromás szószt alkot.

    5

    A kész húsokat tálald, és öntsd rá a fehérboros szószt.

    Tálalhatod a húsokat egy adag gluténmentes rizs kíséretében, hogy teljes étkezést alkosson.