A csirke filéket lapjában vágd félbe, hogy egy vékonyabb szeletet kapj. Üsd ki őket egy fakanállal, hogy vékonyabbak legyenek.
A csirke filéket könnyen kiütheted egy fóliával borított húskalapáccsal, hogy egyenletesebbek legyenek.
A mozzarella sajtot vágd fel vékony szeletekre. A sárga paprikát is vágd fel apróra, és a bazsalikom leveleit tépd össze.
A mozzarella lágy állaga segít a tölteléknek a húsban való egyenletes eloszlásában.
Minden csirke szeletre helyezz egy szelet mozzarella sajtot, egy kis paprikát és bazsalikomot. Ezután zárd be a húst, és tekerd be prosciuttóval.
A prosciutto íze remekül kiegészíti a sajt és zöldségek frissességét.
Még a töltelék felrakása előtt, sózd, borsozd meg a csirkét ízlés szerint.
A fűszerek segítenek kiemelni a töltelék ízét, de figyelj arra, hogy a prosciutto sós, így nem szükséges túl sok sót hozzáadni.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd a csirkét minden oldalról 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A túl magas hőmérséklet megbarnítja a csirkét, de a sajt ne olvadjon túl gyorsan ki belőle.
Tálald az elkészült saltimboccát melegen, és friss bazsalikommal díszítve.
A friss bazsalikom még frissebb ízt ad, és jól passzol a mozzarella krémességéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.