Saltimbocca mozzarella sajttal töltve, ropogós prosciuttóval és friss bazsalikommal díszítve

Saltimbocca mozzarella sajttal töltve

A Saltimbocca egy klasszikus olasz étel, amelyet hagyományosan borjúhúsból készítenek, és prosciuttóval és zsályával töltik. A mozzarellával és friss bazsalikommal készült változata egy modern csavar az ételben, amely tökéletes egy könnyed vacsorához vagy különleges alkalmakra. Az étel gazdag, de mégis könnyed, és a mozzarella lágy krémessége remekül kiegészíti a ropogós prosciuttó és a fűszeres csirke ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirke filé
100 g Mozzarella sajt
1 db Sárga paprika
1 ág Friss bazsalikom
2 gerezd Fokhagyma
4 db Prosciutto (szárított sonka)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke filéket lapjában vágd félbe, hogy egy vékonyabb szeletet kapj. Üsd ki őket egy fakanállal, hogy vékonyabbak legyenek.

    A csirke filéket könnyen kiütheted egy fóliával borított húskalapáccsal, hogy egyenletesebbek legyenek.

    2

    A mozzarella sajtot vágd fel vékony szeletekre. A sárga paprikát is vágd fel apróra, és a bazsalikom leveleit tépd össze.

    A mozzarella lágy állaga segít a tölteléknek a húsban való egyenletes eloszlásában.

    3

    Minden csirke szeletre helyezz egy szelet mozzarella sajtot, egy kis paprikát és bazsalikomot. Ezután zárd be a húst, és tekerd be prosciuttóval.

    A prosciutto íze remekül kiegészíti a sajt és zöldségek frissességét.

    4

    Még a töltelék felrakása előtt, sózd, borsozd meg a csirkét ízlés szerint.

    A fűszerek segítenek kiemelni a töltelék ízét, de figyelj arra, hogy a prosciutto sós, így nem szükséges túl sok sót hozzáadni.

    5

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd a csirkét minden oldalról 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A túl magas hőmérséklet megbarnítja a csirkét, de a sajt ne olvadjon túl gyorsan ki belőle.

    6

    Tálald az elkészült saltimboccát melegen, és friss bazsalikommal díszítve.

    A friss bazsalikom még frissebb ízt ad, és jól passzol a mozzarella krémességéhez.