Saltimbocca prosciuttóval, tálalva

Saltimbocca prosciuttóval

A Saltimbocca egy klasszikus olasz étel, amely az egész világon ismert. A szó jelentése szó szerint \'ugrálj a szádba\', ami utal a étel gyorsan elfogyaszthatóságára. Az étel hagyományosan borjúhúsból készül, de csirke is kiváló alapanyagként szolgálhat. A prosciuttó és a zsálya kombinációja egyedi ízélményt ad a fehér húsnak, és a fehérborral való főzés finom, gazdag szaftot eredményez. Az étel igazi ínycsiklandó választás a családi vacsorákhoz vagy egy ünnepi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkemell
8 szelet Prosciutto
8 db Friss zsályalevél
100 ml Fehérbor
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Vaj
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj, és óvatosan verd ki őket egy húsverővel.

    A hús kiverése segít abban, hogy a csirke gyorsabban átsüljön, és puhább legyen.

    2

    Minden csirkeszeletre helyezz egy szelet prosciuttót, és egy friss zsályalevelet. A zsályát kissé nyomd a húsra, hogy rögzítse a prosciuttót.

    A zsálya íze tökéletesen illik a prosciuttóhoz, és segít a húsnak ínycsiklandó aromát adni.

    3

    A csirkemelleket a zsályával és prosciuttóval felfelé, egy fogpiszkálóval rögzítsd, hogy ne esjen szét sütés közben.

    Használj elegendő fogpiszkálót, hogy a prosciuttó és a zsálya ne mozduljon el sütés közben.

    4

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat és a vajat, majd helyezd bele a csirkemelleket. Sütjük közepes lángon 4-5 percig, amíg az egyik oldala aranybarna nem lesz.

    A vaj segít abban, hogy a hús ízletesen és gazdagon süljön meg, míg az olívaolaj biztosítja a megfelelő hőmérsékletet.

    5

    Miután aranybarna lett, fordítsd meg a csirkét, és öntsd rá a fehérbort. Fedd le, és főzd további 4-5 percig, amíg a csirke átsül és a bor elpárolgott.

    A fehérbor gazdagítja az étel ízét, és segít megpuhítani a húst.

    6

    Amikor elkészült, vedd ki a csirkét a serpenyőből, és pihentesd egy kicsit. A maradék szaftot szűrd le, és tálald a csirke mellett.

    A pihentetés segít abban, hogy a hús megőrzi a levét, és szaftos marad.

    7

    Tálald a Saltimboccát frissen, egy kis zöld salátával vagy pirított burgonyával.

    A friss saláta vagy a krémes burgonya tökéletes kiegészítője ennek a gazdag és ínycsiklandó ételnek.