Saltimbocca pulykamellel, szalonnával és friss zsályalevelekkel

Saltimbocca pulykamellel

A Saltimbocca egy hagyományos olasz étel, amelyet eredetileg borjúhússal készítenek, de a pulykamell egy könnyedebb változata a klasszikus receptnek. A szalonna és a zsálya egyedi ízvilágot ad ennek az ételnek, míg a fehérboros szósz gazdagítja a hús ízét. A saltimbocca gyakran szerepel az olasz családok vasárnapi ebédjei között, és sokféle körettel kínálható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pulykamell
8 szelet Szalonna
8 db Friss zsályalevél
150 ml Fehérbor
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Vaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykamelleket vékony szeletekre vágjuk, majd finoman klopfoljuk ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.

    A klopfolás segít abban, hogy a hús gyorsabban megsüljön, és puhább legyen.

    2

    Minden pulykamell szeletre helyezünk egy szelet szalonnát, majd ráfektetünk egy zsályalevelet. Az egészet rögzítjük egy fogpiszkálóval.

    A zsálya jellegzetes íze tökéletesen passzol a pulykához és a szalonnához, így érdemes bőségesen használni.

    3

    Egy nagy serpenyőben, forrósítjuk az olívaolajat és a vajat. Hozzáadjuk a pulykamelleket, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalukat pirosra sütjük, körülbelül 3-4 percig oldalanként.

    Ne süssük túl sokáig a pulykát, mert kiszáradhat. A szalonna sülés közben ad neki extra ízt.

    4

    Miután a pulykamellek megsültek, vegyük ki őket a serpenyőből, és tartsuk melegen.

    A hús pihentetése segít abban, hogy megtartja a nedvességét, és szaftos marad.

    5

    A serpenyőben maradt zsírhoz adjuk hozzá a fokhagymát, majd öntsük bele a fehérbort. Forraljuk fel, és főzzük 2-3 percig, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön.

    A fehérbor gazdagabbá teszi a szószt, és enyhíti a hús ízét, miközben kiemeli a szalonna és a zsálya aromáit.

    6

    A pulykamelleket visszatesszük a serpenyőbe, és a szószban 1-2 percig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.

    Ezt a lépést gyorsan végezzük el, hogy a hús ne száradjon ki, miközben átveszi a szósz ízét.

    7

    Tálaljuk a pulykamelleket a szószban, és friss borssal megszórva az asztalra kínáljuk.