A halfiléket alaposan öblítsd le, majd papírtörlővel itasd le róla a vizet. Ha nagyobb darabokban van, vágd kisebb szeletekre, hogy gyorsabban sülhessen.
A halat mindig frissen válaszd, így megőrzi a legjobb ízét és textúráját.
A fokhagymát zúzd össze, majd keverd össze az olívaolajjal, köménnyel, korianderrel, paprikával és sóval. A keveréket alaposan dolgozd össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
A fokhagymát ne hagyd túl sokáig zúzva, mert így kesernyés íze lehet.
A fűszeres keveréket masszírozd bele a halhúsba, ügyelve arra, hogy minden oldalát jól bevond. Tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha időd engedi, hagyd állni egy-két órán át, hogy az ízek intenzívebbé váljanak.
Melegítsd elő a grillt vagy egy nagy serpenyőt közepes lángra. A halat minden oldalán süsd 3-4 percig, amíg szép aranybarna nem lesz, és a halhús könnyen szétválik.
A halat ne süsd túl, mert könnyen kiszáradhat. A húsnak szaftosnak és omlósnak kell maradnia.
Miután a hal elkészült, locsold meg friss citromlével, és díszítsd apróra vágott zöld korianderrel. A halat citromszeletekkel is tálalhatod.
A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fűszerek ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.