Samak Mashwi citrommal tálalva, grillezett hal friss citrommal és korianderrel

Samak Mashwi citrommal

A Samak Mashwi egy hagyományos arab étel, amely a halak különböző grillezett változatait ötvözi friss fűszerekkel és citromos ízesítéssel. A recept eredete az arab világ különböző részeire vezethető vissza, ahol a tengeri halakat gyakran fűszerezik, majd a grillen sütik. A citrom és a friss koriander frissítik az ételt, míg a fűszerek mély ízt adnak neki. Ez a fogás tökéletesen illik bármelyik mediterrán vagy közel-keleti étkezéshez, és egyszerűen elkészíthető otthon is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 22 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér halfilé
3 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 tk. Paprika
1 tk.
2 ek. Friss citromlé
1 db Citrom
1 ek. Zöld koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfiléket alaposan öblítsd le, majd papírtörlővel itasd le róla a vizet. Ha nagyobb darabokban van, vágd kisebb szeletekre, hogy gyorsabban sülhessen.

    A halat mindig frissen válaszd, így megőrzi a legjobb ízét és textúráját.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, majd keverd össze az olívaolajjal, köménnyel, korianderrel, paprikával és sóval. A keveréket alaposan dolgozd össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A fokhagymát ne hagyd túl sokáig zúzva, mert így kesernyés íze lehet.

    3

    A fűszeres keveréket masszírozd bele a halhúsba, ügyelve arra, hogy minden oldalát jól bevond. Tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha időd engedi, hagyd állni egy-két órán át, hogy az ízek intenzívebbé váljanak.

    4

    Melegítsd elő a grillt vagy egy nagy serpenyőt közepes lángra. A halat minden oldalán süsd 3-4 percig, amíg szép aranybarna nem lesz, és a halhús könnyen szétválik.

    A halat ne süsd túl, mert könnyen kiszáradhat. A húsnak szaftosnak és omlósnak kell maradnia.

    5

    Miután a hal elkészült, locsold meg friss citromlével, és díszítsd apróra vágott zöld korianderrel. A halat citromszeletekkel is tálalhatod.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fűszerek ízét.