A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, élesztőt és cukrot, majd lassan adagold hozzá a vizet. Keverd össze és gyúrd meg a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tészta legyen puha, de ne túl lágy, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd pihenni 30-40 percig, hogy megkeljen.
A pihenés alatt a tészta fel fog duzzadni, így könnyebben formázható lesz.
Miközben a tészta pihen, készítsd el a csokoládés tölteléket. A csokoládét apróra vágd, és egy kis tálban tedd a tejszínhez. Olvaszd fel a csokoládét a tejszínben, majd add hozzá a cukrot és a vaníliát, és keverd jól össze.
Az étcsokoládé biztosítja a gazdag, intenzív ízt, a tejszín pedig lágyítja a tölteléket.
A pihenő tésztát oszd fel 10-12 egyenlő részre, és formázz golyókat. Nyújtsd ki őket vékony lapokká, majd kanalazz egy kis csokoládés tölteléket a közepükre.
Ne rakj túl sok tölteléket, hogy könnyen össze tudd hajtani a samosákat.
A tésztát hajtsd félbe, majd a széleket alaposan nyomd le, hogy ne szivárogjon ki sütés közben.
Használj villát a szélek összenyomásához, hogy szép mintát is kapj.
Hevítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és a samosákat süsd meg mindkét oldalukon, amíg aranybarnára nem sülnek.
A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a samosák kívül ropogósak, belül pedig lágyak legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.