Csokoládés samosa, aranybarnára sült, töltelékkel a belsejében

Samosa csokoládés töltelékkel

A Samosa egy klasszikus közel-keleti étel, amely hagyományosan húsos vagy zöldséges töltelékkel készül. Az édességes változat, amely csokoládét tartalmaz, egy modern twist a hagyományos receptre. A csokoládé, mint töltelék, különleges ízharmóniát ad az ételnek, miközben a ropogós tészta tökéletesen kiegészíti a gazdag, édes tölteléket. A samosák tökéletes desszertként vagy uzsonnaként szolgálnak, és különleges pillanatokat varázsolnak a családi étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
120 ml Víz
2 ek. Olaj
1 tk.
5 g Élesztő
1 tk. Cukor
100 g Csokoládé (étcsokoládé)
2 ek. Cukor (a töltelékhez)
50 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, élesztőt és cukrot, majd lassan adagold hozzá a vizet. Keverd össze és gyúrd meg a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tészta legyen puha, de ne túl lágy, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet.

    2

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd pihenni 30-40 percig, hogy megkeljen.

    A pihenés alatt a tészta fel fog duzzadni, így könnyebben formázható lesz.

    3

    Miközben a tészta pihen, készítsd el a csokoládés tölteléket. A csokoládét apróra vágd, és egy kis tálban tedd a tejszínhez. Olvaszd fel a csokoládét a tejszínben, majd add hozzá a cukrot és a vaníliát, és keverd jól össze.

    Az étcsokoládé biztosítja a gazdag, intenzív ízt, a tejszín pedig lágyítja a tölteléket.

    4

    A pihenő tésztát oszd fel 10-12 egyenlő részre, és formázz golyókat. Nyújtsd ki őket vékony lapokká, majd kanalazz egy kis csokoládés tölteléket a közepükre.

    Ne rakj túl sok tölteléket, hogy könnyen össze tudd hajtani a samosákat.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, majd a széleket alaposan nyomd le, hogy ne szivárogjon ki sütés közben.

    Használj villát a szélek összenyomásához, hogy szép mintát is kapj.

    6

    Hevítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és a samosákat süsd meg mindkét oldalukon, amíg aranybarnára nem sülnek.

    A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a samosák kívül ropogósak, belül pedig lágyak legyenek.