Sancocho colombiano, gazdag húsleves marhahússal, csirkével, kukoricával és zöldségekkel tálalva

Sancocho colombiano (marha, csirke, kukorica és zöldségek)

A Sancocho colombiano Kolumbia egyik legnépszerűbb ételének számít, és minden családban megtalálható a recept egyedi változata. Az étel egyszerre gazdag és tápláló, hiszen marhahúst és csirkét kombinál, miközben zöldségekkel és friss korianderrel gazdagítják. A kukorica és a yuca (manioka) egyedi textúrája mellett a friss citrom és koriander frissítő ízt ad, ami igazán különlegessé teszi ezt az ételt. A Sancocho gyakran kerül a családi asztalra ünnepi alkalmakra, de a hétköznapi étkezésekhez is remek választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Marhahús (pl. lábszár)
300 g Csirkehús (comb vagy mell)
2 db Zöld kukorica
2 db Krumpli
200 g Yuca (manioka gyökér)
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
2 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst és csirkehúst vágd kisebb darabokra. A zöld kukoricát hámozd meg és vágd nagyobb darabokra.

    A húst előzőleg érdemes enyhén besózni, hogy a hús puhább és ízletesebb legyen.

    2

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válhat. Ha kész, add hozzá a húsokat.

    3

    Add hozzá a marhahúst és csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna nem lesz.

    A húsokat ne pakold túl a fazékban, különben nem pirulnak meg egyenletesen.

    4

    Öntsd fel vízzel, hogy ellepje a húsokat, és hagyd főzni kb. 40-50 percig, amíg a húsok megpuhulnak.

    Ha szükséges, adj hozzá extra vizet, hogy mindig ellepje a húsokat.

    5

    Miután a húsok megpuhultak, add hozzá a felkockázott sárgarépát, krumplit, yucát (maniokát) és a zöld kukoricát. Főzd tovább, amíg a zöldségek is megpuhulnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék a textúrájukat és friss ízüket.

    6

    Fűszerezd sóval, borssal és friss korianderrel. Adj hozzá egy kevés citromlevet a friss ízért.

    A citrom frissítő íze különleges ízt ad a levesnek, így ne hagyd ki!

    7

    Tálald a sancocho-t friss korianderrel díszítve, és fogyaszd friss kenyérrel vagy rizssel.

    A sancocho-t leginkább frissen tálalva érdemes fogyasztani, hogy megőrizze a friss ízeket.