A marhahúst és csirkehúst vágd kisebb darabokra. A zöld kukoricát hámozd meg és vágd nagyobb darabokra.
A húst előzőleg érdemes enyhén besózni, hogy a hús puhább és ízletesebb legyen.
Egy nagy fazékban hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válhat. Ha kész, add hozzá a húsokat.
Add hozzá a marhahúst és csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna nem lesz.
A húsokat ne pakold túl a fazékban, különben nem pirulnak meg egyenletesen.
Öntsd fel vízzel, hogy ellepje a húsokat, és hagyd főzni kb. 40-50 percig, amíg a húsok megpuhulnak.
Ha szükséges, adj hozzá extra vizet, hogy mindig ellepje a húsokat.
Miután a húsok megpuhultak, add hozzá a felkockázott sárgarépát, krumplit, yucát (maniokát) és a zöld kukoricát. Főzd tovább, amíg a zöldségek is megpuhulnak.
A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék a textúrájukat és friss ízüket.
Fűszerezd sóval, borssal és friss korianderrel. Adj hozzá egy kevés citromlevet a friss ízért.
A citrom frissítő íze különleges ízt ad a levesnek, így ne hagyd ki!
Tálald a sancocho-t friss korianderrel díszítve, és fogyaszd friss kenyérrel vagy rizssel.
A sancocho-t leginkább frissen tálalva érdemes fogyasztani, hogy megőrizze a friss ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.