Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
A víz ne legyen túl meleg, mert az elpusztíthatja az élesztőt. Akkor jó, ha a csuklóddal ellenőrizve kellemesen langyosnak érzed.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a kurkumát, majd add hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
A kurkuma nem csak színt ad a bucinak, de enyhe, földes ízt is kölcsönöz neki.
Gyúrd sima, rugalmas tésztává, majd takard le és hagyd kelni 1 órán keresztül, amíg a duplájára nő.
A gyúrás időtartama függ a liszt minőségétől. A tészta akkor jó, ha sima, rugalmas és nem ragad. A keléshez válassz meleg, huzatmentes helyet.
Oszd a tésztát egyenlő bucikra, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A bucik méretétől függ, hány darab lesz belőle. Használhatsz mérleget, hogy egyforma méretűek legyenek.
Hagyd a bucikat még 20 percig pihenni, közben a sütőt melegítsd elő 200°C-ra.
Ez a második kelesztés segít, hogy a bucik még puhábbak és levegősebbek legyenek.
Süsd a bucikat 20-25 percig, amíg kívül enyhén ropogósak lesznek, belül pedig puhák maradnak.
A sütési idő függ a sütőtől. Érdemes figyelni a bucikat, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Hagyd teljesen kihűlni rácson, majd élvezd frissen vagy szendvicsalapként.
A rács segít, hogy a bucik alja ne ázzon be a gőztől.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.