Frissen sült sárga buci kurkumával

Sárga Buci (Kurkumával)

A kurkuma nemcsak szép színt ad az ételeknek, hanem ismert gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásairól is. Ez a sárga buci egyedülálló megjelenésével és enyhén fűszeres ízével kiváló választás szendvicsekhez vagy akár önmagában fogyasztva. Képzeld el, ahogy a frissen sült bucik illata betölti a konyhát, miközben kívül enyhén ropogós kérget kapnak, belül pedig puha és foszlós marad. Az elkészítés egyik titka a kurkuma egyenletes elkeverése a tésztában, hogy minden falatnál élvezhető legyen az íze és a színe. Ezzel a recepttel egyedi és egészséges bucikat süthetsz, amelyek garantáltan feldobják az asztalt!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Búzaliszt
250 ml Langyos víz
10 g Friss élesztő
10 g
10 g Cukor
30 ml Olívaolaj
5 g Kurkuma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A víz ne legyen túl meleg, mert az elpusztíthatja az élesztőt. Akkor jó, ha a csuklóddal ellenőrizve kellemesen langyosnak érzed.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a kurkumát, majd add hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    A kurkuma nem csak színt ad a bucinak, de enyhe, földes ízt is kölcsönöz neki.

    3

    Gyúrd sima, rugalmas tésztává, majd takard le és hagyd kelni 1 órán keresztül, amíg a duplájára nő.

    A gyúrás időtartama függ a liszt minőségétől. A tészta akkor jó, ha sima, rugalmas és nem ragad. A keléshez válassz meleg, huzatmentes helyet.

    4

    Oszd a tésztát egyenlő bucikra, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.

    A bucik méretétől függ, hány darab lesz belőle. Használhatsz mérleget, hogy egyforma méretűek legyenek.

    5

    Hagyd a bucikat még 20 percig pihenni, közben a sütőt melegítsd elő 200°C-ra.

    Ez a második kelesztés segít, hogy a bucik még puhábbak és levegősebbek legyenek.

    6

    Süsd a bucikat 20-25 percig, amíg kívül enyhén ropogósak lesznek, belül pedig puhák maradnak.

    A sütési idő függ a sütőtől. Érdemes figyelni a bucikat, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    7

    Hagyd teljesen kihűlni rácson, majd élvezd frissen vagy szendvicsalapként.

    A rács segít, hogy a bucik alja ne ázzon be a gőztől.