Sate kambing ananászos páccal tálalva, lime szeletekkel és szezámmaggal

Sate kambing ananászos páccal

A Sate kambing egy tradicionális indonéz étel, amelyet gyakran fogyasztanak utcai árusoktól, és az egész világon népszerű. Az étel különleges pácot kap, amelyben az ananász édessége és savanykássága keveredik a fűszeres ízekkel, így egy igazán egyedi élményt nyújt. A kecskehús grillezése során az aromák a húsba szívódnak, míg a szezámmag ropogós textúrát ad a végeredménynek. A lime frissítő citrusos íze pedig kiemeli az étel minden összetevőjét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kecskehús
1 db Ananász
100 ml Kókusztej
2 ek. Szójaszósz
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
1 db Habanero paprika
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag
1 db Lime
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehúst vágd kis kockákra, majd tedd egy tálba. Az ananászt hámozd meg, és turmixold le pépesre, hogy szaftos pácot kapj.

    Az ananász pépesítéséhez egy turmixgép vagy botmixer a legjobb, így finom szaftot kapsz, ami átjárja a húst.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd add hozzá a szójaszószt, kókusztejet, cukrot, lime levét és az apróra vágott habanero paprikát az ananászos péchez.

    A gyömbér reszelése segít, hogy jobban kioldódjon az íze, és a pác intenzívebb legyen.

    3

    A pácot alaposan keverd össze, majd öntsd a húsra. Keverd jól el, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 1 órán át, hogy az ízek átjárják a húst.

    Ha van időd, akár egy éjszakán át is pihentetheted a pácban a húst, hogy még ízesebb legyen.

    4

    A pihentetés után szedd ki a húst a pácból, és tűzd fel a húsdarabokat nyársra. A nyársakat tedd egy grillrácsra vagy serpenyőbe.

    A nyársakat érdemes előre beáztatni vízben, hogy ne égjenek meg a sütés során.

    5

    Grillezd a húsokat közepes hőmérsékleten 5-7 percig mindkét oldalukon, amíg a hús megpuhul és szép grillnyomokat kap.

    Ne süsd túl a húst, mert a kecskehús gyorsan megkeményedhet, ha hosszú ideig a grillen van.

    6

    A kész sate kambingot szórd meg szezámmaggal, és tálald lime szeletekkel, hogy a friss citrus íz kiemelje a fűszeres húst.

    A szezámmag ropogós textúrát ad, és még gazdagabbá teszi az ételt.