A kecskehúst vágd kis kockákra, majd tedd egy tálba. Az ananászt hámozd meg, és turmixold le pépesre, hogy szaftos pácot kapj.
Az ananász pépesítéséhez egy turmixgép vagy botmixer a legjobb, így finom szaftot kapsz, ami átjárja a húst.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd add hozzá a szójaszószt, kókusztejet, cukrot, lime levét és az apróra vágott habanero paprikát az ananászos péchez.
A gyömbér reszelése segít, hogy jobban kioldódjon az íze, és a pác intenzívebb legyen.
A pácot alaposan keverd össze, majd öntsd a húsra. Keverd jól el, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 1 órán át, hogy az ízek átjárják a húst.
Ha van időd, akár egy éjszakán át is pihentetheted a pácban a húst, hogy még ízesebb legyen.
A pihentetés után szedd ki a húst a pácból, és tűzd fel a húsdarabokat nyársra. A nyársakat tedd egy grillrácsra vagy serpenyőbe.
A nyársakat érdemes előre beáztatni vízben, hogy ne égjenek meg a sütés során.
Grillezd a húsokat közepes hőmérsékleten 5-7 percig mindkét oldalukon, amíg a hús megpuhul és szép grillnyomokat kap.
Ne süsd túl a húst, mert a kecskehús gyorsan megkeményedhet, ha hosszú ideig a grillen van.
A kész sate kambingot szórd meg szezámmaggal, és tálald lime szeletekkel, hogy a friss citrus íz kiemelje a fűszeres húst.
A szezámmag ropogós textúrát ad, és még gazdagabbá teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.