Satsivi fahéjjal, csirkehússal és friss petrezselyemmel díszítve

Satsivi fahéjjal

A Satsivi egy tradicionális grúz étel, amelyet különböző húsokkal és dióval készítenek. A fahéj hozzáadása különleges és egyedi ízt ad az ételnek, miközben a dió gazdag textúrát és ízt biztosít. Ez az étel remek választás ünnepi alkalmakra, és a grúz konyha egyik legismertebb étele. A Satsivi többféle húsból is készíthető, de a csirkehús a leggyakoribb alapanyag, amely tökéletesen harmonizál a fűszerekkel és a gazdag szószokkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirkehús (lehetőleg csirkecomb)
2 db Hagyma
5 gerezd Fokhagyma
100 g Dió
2 ek. Gránátalma szirup
1 tk. Fahéj
100 ml Száraz fehérbor
150 ml Tejföl
1 tk.
2 evőkanál Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    DióDió
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra. Főzd sós vízben 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A csirke combot érdemes választani, mivel az húsosabb és jobban felszívja a fűszereket.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A diót durvára darálhatod, hogy egy kicsit finomabb textúrájú szószt kapj.

    A fokhagymát és hagymát finomra aprítva gazdagabb ízt adnak a szósznak.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel egy evőkanál olajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy ne legyen keserű íze, inkább csak illatosra pirítsd.

    4

    Add hozzá a darált diót, és folytasd a pirítást, amíg a dió illatos lesz, majd öntsd hozzá a fehérbort.

    A fehérbor segít, hogy a dió íze még inkább kiemelkedjen, és gazdagabbá váljon a szósz.

    5

    Ekkor add hozzá a gránátalma szirupot és fahéjat, majd keverd jól össze, hogy minden összetevő elvegyüljön.

    A gránátalma szirup édes-savanyú íze szépen kiegészíti a fűszeres fahéjat.

    6

    Miután az alap elkészült, öntsd hozzá a tejfölt, és jól keverd össze. Főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tejföl hozzáadása a szósz gazdagabbá tételében segít, és selymesebb textúrát ad.

    7

    A csirkehúst vágd kisebb kockákra, és add hozzá a kész szószhoz. Főzd még 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha szeretnéd, a csirkehúst előzőleg pörkölheted egy kicsit, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    8

    Tálald melegen, és szórd meg friss petrezselyemmel a tetejét.

    A petrezselyem frissessége és zöld színe szép kontrasztot ad az étel gazdag ízéhez.