Satsivi pulykával, diós szósszal és korianderrel díszítve

Satsivi pulykával

A Satsivi egy híres grúz étel, amelyet különböző húsokkal, főként pulykával készítenek. Az étel híres a diós, fűszeres szósszal, amelyet hosszú ideig főznek, hogy kiemelje a hús ízét. A Satsivi alapja a pulyka és a gazdag, fűszeres diószósz, ami az ételt gazdaggá és különlegessé teszi.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 2 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Pulyka
200 g Dió
6 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ág Friss koriander
3 ek. Olívaolaj
500 ml Húsleves alap
1 ek. Gránátalma szirup
1 csipet Különféle fűszerek (só, bors, pirospaprika)
100 ml Fehér bor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykát főzd meg egy lábasban forró vízben 1-1.5 órán keresztül, amíg teljesen megpuhul.

    A pulykát a legjobb teljesen puhára főzni, hogy könnyen szeletelhető és ízes legyen.

    2

    Miután a pulyka megfőtt, vágd apró darabokra.

    A pulykát vágd kis, egyenlő darabokra, hogy könnyen tálalható legyen a szószban.

    3

    A diót daráljuk finom porrá, majd pürésítsük a fokhagymával és egy kis sóval.

    A diós püré adja a Satsivi jellegzetes textúráját, és segít a szósz sűrítésében.

    4

    A hagymát vágd fel, majd pirítsd meg egy kis olívaolajon aranybarnára.

    A hagyma pirítása segít az ízek előhozakodásában, és gazdagítja az ételt.

    5

    A pirított hagymához add hozzá a darált dió-fokhagyma pürét, majd öntsd hozzá a húsleves alapot.

    A húsleves alap segít kiemelni a szósz gazdagságát, és sima állagot ad neki.

    6

    Főzd a szószt lassú tűzön 20-30 percig, amíg egy sűrű, krémes állagot nem ér el.

    A hosszabb főzés alatt az ízek összeérnek, így a szósz még gazdagabb lesz.

    7

    Adjuk hozzá a fehér bort és a gránátalma szirupot, majd ízesítsük sóval, borssal és pirospaprikával.

    A fehér bor és a gránátalma szirup egyensúlyban tartja az étel édességét és savanykás ízét.

    8

    A pulykát tedd bele a szószba, és jól keverd össze, hogy a hús teljesen átitatódjon.

    A pulykát ügyesen forgatva biztosíthatod, hogy minden darabja egyenletesen bevonódjon a szószban.

    9

    Főzd további 15 percig, majd tálald a pulykát a gazdag diós szósszal, és friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, és szép díszítést biztosít a tálaláshoz.