Satsuma-age shiso levélben sült hal, aranybarna ropogós héjjal

Satsuma-age shisoval

A satsuma-age egy klasszikus japán étel, amelyet gyakran készítenek különböző halakkal és zöldségekkel. A shiso levél használata különleges ízt ad a halnak, és segít abban, hogy a sülés során egy finom aromát nyújtson. Az étel igazi japán ínycsiklandó étkezés, amelyet a helyi éttermekben gyakran tálalnak. Ezt a fogást tökéletes választásnak találják előételekhez, de főételként is megállja a helyét. Technikai tanács: mindig használj friss shiso leveleket, mivel ezek hozzák ki a legjobb aromát és textúrát a halból.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Hal (pl. fehér hal, például tőkehal)
1 db Tojás
10 db Shiso levél
100 g Zsemlemorzsa
50 g Liszt
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
300 ml Napraforgó olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat filézd le, majd vágd kis falatokra, hogy könnyen elférjenek a shiso levelekben. Ha túl vastagok, a belső részek nem sülnek át megfelelően.

    A hal filézésekor ügyelj arra, hogy egyenletes szeletekre vágd a húst, így könnyebben elkészülnek.

    2

    A shiso leveleket alaposan mosd meg és töröld szárazra. Minden levélre egy-egy falat halat helyezel, majd óvatosan tekerd be a levélbe. Ügyelj arra, hogy ne törjön el a levél, mert akkor az olajba sütés közben kiszivároghat a hal.

    A shiso leveleket finoman tartsd meg, hogy a hal ne csússzon ki belőlük a sütés során.

    3

    A tojást verd fel egy tálban, a lisztet és a zsemlemorzsát keverd össze egy másik tálban, majd a shisoval betakart halakat először a lisztbe, utána a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába forgasd.

    A zsemlemorzsa vastagabb réteget képez a halon, így kívül ropogósabb, belül pedig szaftosabb marad.

    4

    Forrósíts fel egy serpenyőt a napraforgó olajjal. Amikor a forró olajba helyezed a halakat, ügyelj arra, hogy ne zsúfolj be túl sokat egyszerre, mert így nem sülnek egyenletesen.

    Az olaj megfelelő hőmérsékletét úgy ellenőrizheted, hogy egy kis darab kenyeret beleteszel. Ha gyorsan aranybarnára sül, akkor már jó a hőmérséklet.

    5

    A halakat 3-4 percig süsd mindkét oldalon, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Ha kész, szedd ki őket és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    Ha a halat túl hosszú ideig sütöd, az könnyen kiszáradhat. Ne hagyd túl sokáig az olajban!