A halat filézd le, majd vágd kis falatokra, hogy könnyen elférjenek a shiso levelekben. Ha túl vastagok, a belső részek nem sülnek át megfelelően.
A hal filézésekor ügyelj arra, hogy egyenletes szeletekre vágd a húst, így könnyebben elkészülnek.
A shiso leveleket alaposan mosd meg és töröld szárazra. Minden levélre egy-egy falat halat helyezel, majd óvatosan tekerd be a levélbe. Ügyelj arra, hogy ne törjön el a levél, mert akkor az olajba sütés közben kiszivároghat a hal.
A shiso leveleket finoman tartsd meg, hogy a hal ne csússzon ki belőlük a sütés során.
A tojást verd fel egy tálban, a lisztet és a zsemlemorzsát keverd össze egy másik tálban, majd a shisoval betakart halakat először a lisztbe, utána a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába forgasd.
A zsemlemorzsa vastagabb réteget képez a halon, így kívül ropogósabb, belül pedig szaftosabb marad.
Forrósíts fel egy serpenyőt a napraforgó olajjal. Amikor a forró olajba helyezed a halakat, ügyelj arra, hogy ne zsúfolj be túl sokat egyszerre, mert így nem sülnek egyenletesen.
Az olaj megfelelő hőmérsékletét úgy ellenőrizheted, hogy egy kis darab kenyeret beleteszel. Ha gyorsan aranybarnára sül, akkor már jó a hőmérséklet.
A halakat 3-4 percig süsd mindkét oldalon, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Ha kész, szedd ki őket és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.
Ha a halat túl hosszú ideig sütöd, az könnyen kiszáradhat. Ne hagyd túl sokáig az olajban!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.