Schnitzel Pancake tálalva

Schnitzel Pancake

A Schnitzel Pancake egy modern gasztronómiai találmány, amely a klasszikus bécsi szeletet és az európai palacsintát ötvözi egy egyedi és izgalmas étellé. Az ötlet lényege, hogy a ropogósra sütött rántott húst egy puha, ízletes palacsintába tekerjük, így egy könnyen fogyasztható, mégis laktató fogást kapunk. Eredetileg street foodként kezdte pályafutását, de az éttermek is gyorsan átvették a receptet, mivel könnyen variálható különböző öntetekkel és köretekkel. A Schnitzel Pancake tökéletes választás lehet egy gyors ebédhez, baráti összejövetelekre vagy akár gyerekeknek is, akik imádni fogják a ropogós és lágy textúra kombinációját.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
1 tk.
0.5 tk. Bors
200 ml Olaj
250 ml Tej
150 g Liszt (palacsintához)
1 db Tojás (palacsintához)
20 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd klopfolóval enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságú legyen.

    A húst érdemes fólia között klopfolni, hogy ne szakadjon szét és ne fröcsköljön.

    2

    A szeleteket sóval és borssal ízesítjük.

    A fűszerezést ne spórold, mert ez adja meg a hús ízét. Használhatsz fokhagymaport vagy más kedvelt fűszereket is.

    3

    A panírozáshoz három tálba készítsük elő a hozzávalókat: egyikbe a lisztet, a másikba a felvert tojásokat, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát.

    A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy lazább legyen. A zsemlemorzsába keverhetsz reszelt parmezánt is.

    4

    A csirkeszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje.

    A panírozás sorrendje fontos, hogy a panír jól tapadjon a húsra. A liszt segít a tojásnak megtapadni, a tojás pedig a zsemlemorzsának.

    5

    Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a bepanírozott húst közepes lángon aranybarnára sütjük, oldalanként kb. 3-4 percig. Papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat felitassa.

    Az olaj legyen elég forró, de ne égesse meg a panírt. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot. A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a rántott hús ropogósabb lesz.

    6

    A palacsintatésztához egy tálban keverjük össze a lisztet, tojást, tejet és egy csipet sót, amíg sima állagú tésztát kapunk.

    A palacsintatésztát érdemes pihentetni 15-20 percig, hogy a liszt megszívja magát, így a palacsinta könnyebb lesz sütni.

    7

    Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, majd merőkanállal egy adag palacsintatésztát öntünk bele. Közepes lángon megsütjük az egyik oldalt, majd megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.

    A serpenyő legyen forró, de ne égesse meg a palacsintát. A vajat egyenletesen oszlasd el a serpenyőben.

    8

    A kész palacsintákat tányérra helyezzük, majd minden palacsinta közepére egy szelet rántott húst helyezünk, és félbehajtjuk vagy feltekerjük.

    A palacsintákat melegen tartsd, amíg a hús megsül, hogy könnyebb legyen összehajtani.

    9

    Az elkészült Schnitzel Pancake-et frissen, ízlés szerint mártással vagy friss salátával tálaljuk.

    A mártáshoz ajánlott a majonéz, ketchup, mustár vagy tartármártás. Friss salátával könnyedebbé teheted az ételt.