A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd klopfolóval enyhén kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságú legyen.
A húst érdemes fólia között klopfolni, hogy ne szakadjon szét és ne fröcsköljön.
A szeleteket sóval és borssal ízesítjük.
A fűszerezést ne spórold, mert ez adja meg a hús ízét. Használhatsz fokhagymaport vagy más kedvelt fűszereket is.
A panírozáshoz három tálba készítsük elő a hozzávalókat: egyikbe a lisztet, a másikba a felvert tojásokat, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát.
A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy lazább legyen. A zsemlemorzsába keverhetsz reszelt parmezánt is.
A csirkeszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
A panírozás sorrendje fontos, hogy a panír jól tapadjon a húsra. A liszt segít a tojásnak megtapadni, a tojás pedig a zsemlemorzsának.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a bepanírozott húst közepes lángon aranybarnára sütjük, oldalanként kb. 3-4 percig. Papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat felitassa.
Az olaj legyen elég forró, de ne égesse meg a panírt. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot. A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a rántott hús ropogósabb lesz.
A palacsintatésztához egy tálban keverjük össze a lisztet, tojást, tejet és egy csipet sót, amíg sima állagú tésztát kapunk.
A palacsintatésztát érdemes pihentetni 15-20 percig, hogy a liszt megszívja magát, így a palacsinta könnyebb lesz sütni.
Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, majd merőkanállal egy adag palacsintatésztát öntünk bele. Közepes lángon megsütjük az egyik oldalt, majd megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
A serpenyő legyen forró, de ne égesse meg a palacsintát. A vajat egyenletesen oszlasd el a serpenyőben.
A kész palacsintákat tányérra helyezzük, majd minden palacsinta közepére egy szelet rántott húst helyezünk, és félbehajtjuk vagy feltekerjük.
A palacsintákat melegen tartsd, amíg a hús megsül, hogy könnyebb legyen összehajtani.
Az elkészült Schnitzel Pancake-et frissen, ízlés szerint mártással vagy friss salátával tálaljuk.
A mártáshoz ajánlott a majonéz, ketchup, mustár vagy tartármártás. Friss salátával könnyedebbé teheted az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.