A sütőt melegítsd elő 220°C-ra. Készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
A magas hőmérséklet segít abban, hogy a scone kívül ropogós, belül pedig puha legyen.
A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy tálban keverd össze.
A száraz hozzávalók alapos keverése segít elkerülni a csomósodást.
A hideg vajat apró kockákra vágva add hozzá a lisztes keverékhez, majd gyors mozdulatokkal dolgozd össze, amíg morzsalékos állagot nem kapsz.
A hideg vaj segít abban, hogy a tészta morzsalékos és puha legyen. Ne dolgozd túl, mert akkor kemény scone-okat kapsz.
Lassanként adagold hozzá a tejet és a felvert tojást, majd gyorsan dolgozd össze a tésztát. Amikor már éppen összeállt, add hozzá a felaprított csokoládét és keverd bele.
Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor a scone kemény lesz. Csak addig gyúrd, amíg éppen összeáll.
Fordítsd a tésztát lisztezett felületre, és nyújtsd ki kb. 2 cm vastagságúra. Egy kerek szaggatóval szaggasd ki a scone-okat.
Ne forgassuk el a szaggatót, hogy ne torzítsuk el a scone formáját.
Helyezd a scone-okat a tepsire, és süsd 12-15 percig, amíg aranybarna színt nem kapnak.
Figyeld a scone-okat sütés közben, hogy ne süsd túl, mert akkor szárazak lesznek.
Miután kész, hagyd a scone-okat pár percig hűlni, majd tálald frissen, vajjal vagy lekvárral.
A scone legjobb, ha frissen fogyasztják, de másnap is finom marad, ha jól tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.