Scone csokoládéval, friss teával tálalva, puha és aranybarna

Scone csokoládéval

A scone az angol konyha egyik legismertebb süteménye, amelyet hagyományosan délutáni teához szolgálnak fel. Eredetileg Skóciából származik, és a mai napig kedvelt reggeli étel vagy uzsonna. Az egyszerű alapanyagok, mint a liszt, vaj és tej, egy gyors és finom tésztát eredményeznek, amelyet sütés után vajjal, lekvárral vagy akár tejszínnel is tálalhatunk. A csokoládés scone egy édes változata a klasszikus scone-nak, amely a csokoládé édes és gazdag ízével gazdagítja a hagyományos receptet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
30 g Cukor
10 g Sütőpor
1 csipet
100 g Hideg vaj
150 ml Tej
1 db Tojás
100 g Csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 220°C-ra. Készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

    A magas hőmérséklet segít abban, hogy a scone kívül ropogós, belül pedig puha legyen.

    2

    A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy tálban keverd össze.

    A száraz hozzávalók alapos keverése segít elkerülni a csomósodást.

    3

    A hideg vajat apró kockákra vágva add hozzá a lisztes keverékhez, majd gyors mozdulatokkal dolgozd össze, amíg morzsalékos állagot nem kapsz.

    A hideg vaj segít abban, hogy a tészta morzsalékos és puha legyen. Ne dolgozd túl, mert akkor kemény scone-okat kapsz.

    4

    Lassanként adagold hozzá a tejet és a felvert tojást, majd gyorsan dolgozd össze a tésztát. Amikor már éppen összeállt, add hozzá a felaprított csokoládét és keverd bele.

    Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor a scone kemény lesz. Csak addig gyúrd, amíg éppen összeáll.

    5

    Fordítsd a tésztát lisztezett felületre, és nyújtsd ki kb. 2 cm vastagságúra. Egy kerek szaggatóval szaggasd ki a scone-okat.

    Ne forgassuk el a szaggatót, hogy ne torzítsuk el a scone formáját.

    6

    Helyezd a scone-okat a tepsire, és süsd 12-15 percig, amíg aranybarna színt nem kapnak.

    Figyeld a scone-okat sütés közben, hogy ne süsd túl, mert akkor szárazak lesznek.

    7

    Miután kész, hagyd a scone-okat pár percig hűlni, majd tálald frissen, vajjal vagy lekvárral.

    A scone legjobb, ha frissen fogyasztják, de másnap is finom marad, ha jól tárolod.