Scone fĂŒstölt sajttal, friss teĂĄval tĂĄlalva, puha Ă©s aranybarna

Scone fĂŒstölt sajttal

A scone az angol konyha egyik legismertebb sĂŒtemĂ©nye, amelyet hagyomĂĄnyosan dĂ©lutĂĄni teĂĄhoz szolgĂĄlnak fel. Eredetileg SkĂłciĂĄbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s a mai napig kedvelt reggeli Ă©tel vagy uzsonna. Az egyszerƱ alapanyagok, mint a liszt, vaj Ă©s tej, egy gyors Ă©s finom tĂ©sztĂĄt eredmĂ©nyeznek, amelyet sĂŒtĂ©s utĂĄn vajjal, lekvĂĄrral vagy akĂĄr tejszĂ­nnel is tĂĄlalhatunk. A fĂŒstölt sajtos scone egy Ă­nycsiklandĂł vĂĄltozata a klasszikus scone-nak, amely a fĂŒstölt sajt gazdag Ă­zĂ©t hozza a tĂ©sztĂĄba.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 250 g Liszt
⭕ 30 g Cukor
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 100 g Hideg vaj
⭕ 150 ml Tej
⭕ 1 db Tojás
⭕ 100 g FĂŒstölt sajt

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑt melegĂ­tsd elƑ 220°C-ra. KĂ©szĂ­ts elƑ egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsit.

    A magas hƑmĂ©rsĂ©klet segĂ­t abban, hogy a scone kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig puha legyen.

    2

    A lisztet, a cukrot, a sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt egy tĂĄlban keverd össze.

    A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk alapos keverĂ©se segĂ­t elkerĂŒlni a csomĂłsodĂĄst.

    3

    A hideg vajat apró kockåkra vågva add hozzå a lisztes keverékhez, majd gyors mozdulatokkal dolgozd össze, amíg morzsalékos ållagot nem kapsz.

    A hideg vaj segĂ­t abban, hogy a tĂ©szta morzsalĂ©kos Ă©s puha legyen. Ne dolgozd tĂșl, mert akkor kemĂ©ny scone-okat kapsz.

    4

    LassankĂ©nt adagold hozzĂĄ a tejet, a felvert tojĂĄst, majd gyorsan dolgozd össze a tĂ©sztĂĄt. Amikor mĂĄr Ă©ppen összeĂĄllt, add hozzĂĄ a felaprĂ­tott fĂŒstölt sajtot Ă©s keverd bele.

    A fĂŒstölt sajt gazdag Ă©s intenzĂ­v Ă­zt ad a scone-nak, ezĂ©rt fontos, hogy ne spĂłrolj a sajttal.

    5

    FordĂ­tsd a tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒletre, Ă©s nyĂșjtsd ki kb. 2 cm vastagsĂĄgĂșra. Egy kerek szaggatĂłval szaggasd ki a scone-okat.

    Ne forgassuk el a szaggatĂłt, hogy ne torzĂ­tsuk el a scone formĂĄjĂĄt.

    6

    Helyezd a scone-okat a tepsire, Ă©s sĂŒsd 12-15 percig, amĂ­g aranybarna szĂ­nt nem kapnak.

    Figyeld a scone-okat sĂŒtĂ©s közben, hogy ne sĂŒsd tĂșl, mert akkor szĂĄrazak lesznek.

    7

    Miutån kész, hagyd a scone-okat pår percig hƱlni, majd tålald frissen, vajjal vagy lekvårral.

    A scone legjobb, ha frissen fogyasztjĂĄk, de mĂĄsnap is finom marad, ha jĂłl tĂĄrolod.