Főzd meg a tojásokat keményre. Helyezd őket forrásban lévő vízbe, és főzd 8-10 percig. Miután elkészültek, hideg vízben hűtsd le őket, majd hámozd meg.
A tojások nem szabad túl puhák legyenek, mert akkor nehezebb őket a kolbásszal körbe tekerni.
A chorizo kolbászt vágd fel kisebb darabokra, majd tedd egy tálba. Aprítsd fel a fokhagymát, és keverd össze a kolbásszal.
A chorizo kolbász erős fűszeres íze remekül illik a tojásba. Ha szeretnéd, más típusú kolbászt is használhatsz.
Mártsd bele a tojásokat először lisztbe, majd a chorizo kolbászos keverékbe. Nyújtsd el a kolbászt, hogy teljesen beborítja a tojásokat.
A kolbászt jól nyomd körbe, hogy a tojások ne váljanak szét sütés közben.
Ezután forgasd a bundázott tojásokat a zsemlemorzsába, hogy egy szép, egyenletes réteg keletkezzen rajtuk.
A zsemlemorzsa segít, hogy a külső réteg ropogós legyen, amikor kisütöd a tojásokat.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és közepes lángon süsd a bundázott tojásokat 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz kívülről.
Süsd a tojásokat néhány percig minden oldalról, hogy a külső réteg ropogós és szép aranybarna legyen.
Tálald a Scotch eggeket friss salátával vagy egy egyszerű joghurtos mártással.
A joghurtos mártás vagy egy kis mustár remek kísérője lehet a Scotch eggnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.