Scotch egg fűszeres darált hússal, friss petrezselyemmel tálalva

Scotch egg fűszeres darált hússal

A Scotch egg egy hagyományos brit étel, amely fűszeres darált hússal körbevett kemény tojásokat tartalmaz. Az étel a skót hagyományok része, és bár gyakran találkozhatunk vele piknikeken, különféle szendvicses étkezéseken és ünnepi étkezéseken is. A panírozott tojások ropogós külseje és a szaftos húsos töltelék egy ínycsiklandó kombinációt ad, amit akár vendégeknek, akár családi étkezésekhez tálalhatsz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
500 g Darált hús (sertés vagy marha)
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors
0.5 tk. Szárított majoránna
100 g Panko zsemlemorzsa
1 db Tojás (panírozáshoz)
50 g Liszt
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd meg keményre (8-10 perc), majd tedd félre, hogy lehűljenek.

    A főtt tojásokat hideg vízben hűtsd le gyorsan, hogy könnyebben lehúzható legyen a héj.

    2

    A darált húst tedd egy tálba, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a finomra aprított petrezselymet, a majoránnát, a sót és a borsot. Jól keverd össze.

    Ha nem elég fűszeres, bátran adj hozzá még sót vagy borsot, hogy a hús ízletesebb legyen.

    3

    A kemény tojásokat egyenként vedd körbe a fűszeres darált hússal, ügyelve arra, hogy a hús teljesen befedje a tojásokat.

    A húsrétegnek elég vastagnak kell lennie ahhoz, hogy a tojás ne legyen látható sütés közben.

    4

    A bepanírozott tojásokat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül panko zsemlemorzsába mártsd, hogy ropogós bundát kapjanak.

    A panírozást kétszer végezheted el a tökéletes ropogós textúra érdekében.

    5

    Az olajat egy mély serpenyőben hevítsd fel közepes lángon, majd süsd a scotch eggeket 6-8 percig, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek.

    Ha túl gyorsan kezd el barnulni a panír, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy a hús is jól átsüljön.

    6

    A kész scotch eggeket szedd ki az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    Ne hagyd túl sokáig a papírtörlőn, mert a páncél elázhat.