A tojásokat főzd meg keményre (8-10 perc), majd tedd félre, hogy lehűljenek.
A főtt tojásokat hideg vízben hűtsd le gyorsan, hogy könnyebben lehúzható legyen a héj.
A darált húst tedd egy tálba, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a finomra aprított petrezselymet, a majoránnát, a sót és a borsot. Jól keverd össze.
Ha nem elég fűszeres, bátran adj hozzá még sót vagy borsot, hogy a hús ízletesebb legyen.
A kemény tojásokat egyenként vedd körbe a fűszeres darált hússal, ügyelve arra, hogy a hús teljesen befedje a tojásokat.
A húsrétegnek elég vastagnak kell lennie ahhoz, hogy a tojás ne legyen látható sütés közben.
A bepanírozott tojásokat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül panko zsemlemorzsába mártsd, hogy ropogós bundát kapjanak.
A panírozást kétszer végezheted el a tökéletes ropogós textúra érdekében.
Az olajat egy mély serpenyőben hevítsd fel közepes lángon, majd süsd a scotch eggeket 6-8 percig, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek.
Ha túl gyorsan kezd el barnulni a panír, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy a hús is jól átsüljön.
A kész scotch eggeket szedd ki az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
Ne hagyd túl sokáig a papírtörlőn, mert a páncél elázhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.