Scotch egg fƱszeres darĂĄlt hĂșssal, friss petrezselyemmel tĂĄlalva

Scotch egg fƱszeres darĂĄlt hĂșssal

A Scotch egg egy hagyomĂĄnyos brit Ă©tel, amely fƱszeres darĂĄlt hĂșssal körbevett kemĂ©ny tojĂĄsokat tartalmaz. Az Ă©tel a skĂłt hagyomĂĄnyok rĂ©sze, Ă©s bĂĄr gyakran talĂĄlkozhatunk vele piknikeken, kĂŒlönfĂ©le szendvicses Ă©tkezĂ©seken Ă©s ĂŒnnepi Ă©tkezĂ©seken is. A panĂ­rozott tojĂĄsok ropogĂłs kĂŒlseje Ă©s a szaftos hĂșsos töltelĂ©k egy Ă­nycsiklandĂł kombinĂĄciĂłt ad, amit akĂĄr vendĂ©geknek, akĂĄr csalĂĄdi Ă©tkezĂ©sekhez tĂĄlalhatsz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 6 db Tojás
⭕ 500 g DarĂĄlt hĂșs (sertĂ©s vagy marha)
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Friss fekete bors
⭕ 0.5 tk. Szárított majoránna
⭕ 100 g Panko zsemlemorzsa
⭕ 1 db Tojás (panírozáshoz)
⭕ 50 g Liszt
⭕ 500 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojĂĄsokat fƑzd meg kemĂ©nyre (8-10 perc), majd tedd fĂ©lre, hogy lehƱljenek.

    A fƑtt tojĂĄsokat hideg vĂ­zben hƱtsd le gyorsan, hogy könnyebben lehĂșzhatĂł legyen a hĂ©j.

    2

    A darĂĄlt hĂșst tedd egy tĂĄlba, add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt, a finomra aprĂ­tott petrezselymet, a majorĂĄnnĂĄt, a sĂłt Ă©s a borsot. JĂłl keverd össze.

    Ha nem elĂ©g fƱszeres, bĂĄtran adj hozzĂĄ mĂ©g sĂłt vagy borsot, hogy a hĂșs Ă­zletesebb legyen.

    3

    A kemĂ©ny tojĂĄsokat egyenkĂ©nt vedd körbe a fƱszeres darĂĄlt hĂșssal, ĂŒgyelve arra, hogy a hĂșs teljesen befedje a tojĂĄsokat.

    A hĂșsrĂ©tegnek elĂ©g vastagnak kell lennie ahhoz, hogy a tojĂĄs ne legyen lĂĄthatĂł sĂŒtĂ©s közben.

    4

    A bepanĂ­rozott tojĂĄsokat elƑször lisztbe, majd felvert tojĂĄsba, vĂ©gĂŒl panko zsemlemorzsĂĄba mĂĄrtsd, hogy ropogĂłs bundĂĄt kapjanak.

    A panĂ­rozĂĄst kĂ©tszer vĂ©gezheted el a tökĂ©letes ropogĂłs textĂșra Ă©rdekĂ©ben.

    5

    Az olajat egy mĂ©ly serpenyƑben hevĂ­tsd fel közepes lĂĄngon, majd sĂŒsd a scotch eggeket 6-8 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra Ă©s ropogĂłsra sĂŒlnek.

    Ha tĂșl gyorsan kezd el barnulni a panĂ­r, csökkentsd a hƑmĂ©rsĂ©kletet, hogy a hĂșs is jĂłl ĂĄtsĂŒljön.

    6

    A kĂ©sz scotch eggeket szedd ki az olajbĂłl, Ă©s tedd papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olaj felszĂ­vĂłdjon.

    Ne hagyd tĂșl sokĂĄig a papĂ­rtörlƑn, mert a pĂĄncĂ©l elĂĄzhat.