Gluténmentes scotch egg, ropogós panírral és tojással

Scotch egg gluténmentes panírral

A Scotch egg egy hagyományos brit étel, amely a 19. században alakult ki. Az étel alapja egy főtt tojás, amelyet darált hús borít, majd paníroznak és kisütnek. A klasszikus recepthez általában sertéshúst használnak, de számos variáció létezik, mint például a gluténmentes változat, amelyet egészségesebb módon készíthetünk el, miközben megőrizzük az étel gazdag, ínycsiklandó ízét. A scotch egg tökéletes étkezés vagy snack, amelyet reggelire vagy piknikekre is bátran készíthetünk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
500 g Darálthús (sertés vagy marha)
100 g Gluténmentes zsemlemorzsa
2 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Mustár
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
50 g Vaj
3 ek. Olívaolaj
2 db Tojás a panírozáshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a tojásokat keményre, majd tedd őket hideg vízbe, hogy könnyen lehámozhatóak legyenek.

    A tojásokat csak akkor kezdd el főzni, amikor a darálthúst már előkészítetted, így minden egyszerre készülhet el.

    2

    A darálthúst egy tálba tedd, majd add hozzá a mustárt, a petrezselymet, a sót és a borsot. Jól keverd össze, hogy az ízek eloszoljanak.

    A mustár nemcsak ízesíti a húst, hanem segít abban is, hogy a hús keveréke könnyebben tapadjon a tojásra.

    3

    Az elkészített húsból formázz egy-egy lapot, majd helyezd közepébe a főtt tojást, és formázd meg úgy, hogy a tojás teljesen be legyen burkolva hússal.

    A hús réteg legyen egyenletes, hogy a tojás sütés közben ne repedjen meg.

    4

    A panírozáshoz verj fel két tojást, és a gluténmentes zsemlemorzsába forgassd meg a húsgolyókat. Győződj meg róla, hogy minden oldal alaposan be legyen panírozva.

    Ha extra ropogós kívánt panírt szeretnél, ismételd meg a tojás és morzsa forgatást.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a vajat, majd a panírozott húsgolyókat süsd meg mindkét oldalon 4-5 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A közepes láng biztosítja, hogy a hús átsüljön anélkül, hogy a panír megégne.

    6

    Amikor elkészült a scotch egg, tedd le egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Ne hagyd túl sokáig a papírtörlőn, mert az étel elveszítheti a ropogósságát.

    7

    Tálald a scotch eggeket forrón, friss salátával vagy mártogatósokkal.

    A scotch egg kiváló választás piknikekhez, vagy bármilyen étkezéshez, ahol egy igazán finom snacket szeretnél tálalni.