Scotch egg mexikói stílusban, friss korianderrel tálalva

Scotch egg mexikói stílusban

A scotch egg, egy hagyományos brit étel, amely kemény tojásokat darált hússal burkolva és panírozva készül. Az indiai és mexikói konyha hatásai révén számos izgalmas változata létezik, és ez a mexikói stílusú verzió különösen ínycsiklandó a chili, kömény és koriander felhasználásával. A recept nemcsak egyszerű, hanem különleges ízekkel teli is, ami minden étkezéshez remekül passzol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
500 g Darált marhahús
1 tk. Chili por
1 tk. Kömény
1 tk. Fűszerpaprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 ek. Koriander (friss)
100 g Zsemlemorzsa
2 db Tojás a panírozáshoz
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd meg keményre, körülbelül 10 perc alatt. Miután megfőttek, tedd őket hideg vízbe, hogy könnyebben meg tudd hámozni őket.

    A tojásokat úgy főzd meg, hogy a sárgája középen maradjon, hogy a töltelék jól illeszkedjen hozzá.

    2

    A darált marhahúst tedd egy tálba, és add hozzá a chili port, köményt, fűszerpaprikát, finomra vágott hagymát, fokhagymát, zöld chilivel és korianderrel. Keverd jól össze.

    A mexikói ízekhez ne sajnáld a fűszereket! A koriander frissessége különleges ízt ad a húsnak.

    3

    A főtt tojásokat vedd ki a héjukból, majd óvatosan forgasd meg őket a darált hús keverékében úgy, hogy teljesen befedje őket.

    Ha a darált hús nem tapad megfelelően a tojásra, egy kis víz hozzáadása segíthet, hogy jobban ragadjon.

    4

    A panírozáshoz készíts elő egy tálat, amelyben felvered a tojásokat, és egy másikat, amiben a zsemlemorzsát öntöd. A húsos tojásokat először a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgasd bele.

    A zsemlemorzsa rétegét nyomkodd jól a tojásokhoz, hogy sütés közben ne essen le.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és a panírozott tojásokat süsd ki 4-5 perc alatt, amíg aranybarnára sülnek.

    Az olaj hőmérsékletét érdemes közepesre állítani, hogy a tojások egyenletesen süljenek, és ne égjenek meg.

    6

    Miután megsültek, szedd ki a tojásokat, és papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít eltávolítani az olajat, így a tojások kívül ropogósak, belül puhák maradnak.

    7

    Tálald a mexikói stílusú scotch eggeket, és díszítsd friss korianderrel. Kínálj mellé friss lime-ot, hogy még jobban kiemeld az ízeket.

    A lime friss, savanykás íze kiemeli a fűszeres húsgolyók gazdag ízét.