Sekihan onigiri rizsgolyókkal tálalva, nori alga és szezámolaj díszítéssel

Sekihan Onigiriként tálalva

A Sekihan egy tradicionális japán étel, melyben a rizst és az azuki babot kombinálják. A Sekihan ételt gyakran tálalják ünnepi alkalmakon, mivel a vörös bab szerencsét és jólétet szimbolizál Japánban. Az étel eredetileg a hálaadás és a szüret ünneplésére készült. Ahogy a bab fő, az egész konyhát átjárja a gazdag, édes illat, amely egyedülálló élményt nyújt. A Sekihan onigiriként tálalva egy egyszerű, de finom variáció, amely az ízek és a tálalás szempontjából is különleges.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 2 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
500 ml Víz
100 g Vörös bab (azuki)
1 ek. Sószójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Szezámmag
2 cs. Nori (tengeri alga)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös babot alaposan mosd meg, majd tedd egy edénybe, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzd 1-1,5 órán keresztül, amíg a babok megpuhulnak.

    Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, előző nap is beáztathatod a babot. Ez segít lerövidíteni a főzési időt.

    2

    Közben a rizst öblítsd át hideg vízben, hogy a felesleges kemikáliák eltávolodjanak. Tedd egy lábasba, és öntsd fel a vízzel. Tedd fel főni, és hagyd, hogy felforrjon.

    A rizs öblítése segít abban, hogy a főzés során ne legyen túlságosan ragacsos. Figyelj rá, hogy a víz arányos legyen a rizs mennyiségével!

    3

    Amint felforrt a rizs, csökkentsd a lángot alacsonyra, tedd rá a fedőt, és hagyd főni 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul és felszívja a vizet.

    Ne emeld fel a fedőt a főzés közben, hogy a gőz benne maradjon, és a rizs ne száradjon ki!

    4

    Miután a bab és a rizs is elkészült, keverd össze a babot és a rizst egy tálban. Adj hozzá sószójaszószt és szezámolajat, majd jól keverd össze.

    Az ízesítésnél érdemes egy kicsit kóstolni, hogy a szójaszósz mennyisége megfelelő legyen, mert a sószójaszósz erősen sózott!

    5

    A nori algát vágd apró darabokra, és szórd a keverékre. Ha szereted a szezámmagot, egy kevés pörkölt szezámmagot is szórhatsz a tetejére.

    A nori frissítő íze különleges kontrasztot ad a rizsnek és a babnak. A szezámmag pedig még gazdagabbá teszi az ízt!

    6

    Formázz a keverékből kisebb golyókat, és tálald őket onigirikeént, kis rizsgolyóként, esetleg nori algával körbetekerve.

    Ha szeretnél tökéletes formákat, használj egy rizsgömbölyítő eszközt, de egy evőkanál is megteszi!