A sertéstarját szeleteld fel, sózd, borsozd, majd egy serpenyőben forró olajon süsd mindkét oldalát aranybarnára. Tedd félre.
Ügyelj arra, hogy a serpenyő elég forró legyen, hogy a hús gyorsan kérget kapjon. Ne tegyél túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, mert lehűti az olajat.
A vöröshagymát aprítsd fel, majd ugyanabban a serpenyőben pirítsd üvegesre. Add hozzá a zúzott fokhagymát és pirospaprikát.
A pirospaprika könnyen megég, ezért vedd le a serpenyőt a tűzről, mielőtt hozzáadod, majd gyorsan keverd el.
Add hozzá a felkarikázott zöldpaprikát és a felkockázott paradicsomot. Sózd, borsozd, majd párold közepes lángon 15-20 percig, amíg a lecsó besűrűsödik.
Ha a lecsó túl savanyú lenne, adj hozzá egy kevés cukrot.
Amikor a lecsó elkészült, tedd vissza a sült tarját a serpenyőbe, és párold további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha a lecsó túl sűrű lenne, egy kevés vízzel vagy alaplével hígíthatod.
Közben főzd meg a rizst sós vízben, majd szűrd le és tedd félre.
A rizst alaposan mosd át főzés előtt, hogy ne legyen ragacsos.
Tálaláskor helyezd a rizst a tányérra, majd tedd rá a sült tarját, és kanalazz rá bőségesen a lecsóból.
A rizst tálalás előtt lazítsd fel egy villával, hogy ne legyen összetapadt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.