Sertéstarja lecsóval és rizzsel tálalva

Sertéstarja lecsóval és rizzsel

A sertéstarja lecsóval és rizzsel egy klasszikus magyar fogás, amely a gazdag ízvilágú sertéshús és a friss, zamatos lecsó tökéletes kombinációját hozza el az asztalra. Ez az étel nemcsak kiadós, hanem gyorsan elkészíthető, így ideális választás hétköznapi vacsorákhoz is. Ahogy a sertéstarja sül az olajban, az illatok betöltik a konyhát, míg a paprika és paradicsom párosítása a lecsóban frissességet és színt visz az ételbe. A puha, szaftos hús és a lecsó harmonikus ízei tökéletesen illenek a semleges ízű rizshez. A tökéletes sertéstarja titka a hús megfelelő fűszerezése és a lecsó lassú párolása, amely biztosítja az ízek tökéletes összeérését. Ez az étel ideális választás mindennapi ebédekhez, családi vacsorákhoz vagy akár hétvégi összejövetelekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Sertéstarja
2 db Vöröshagyma
3 db Zöldpaprika
4 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
3 ek. Olaj
250 g Rizs
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéstarját szeleteld fel, sózd, borsozd, majd egy serpenyőben forró olajon süsd mindkét oldalát aranybarnára. Tedd félre.

    Ügyelj arra, hogy a serpenyő elég forró legyen, hogy a hús gyorsan kérget kapjon. Ne tegyél túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, mert lehűti az olajat.

    2

    A vöröshagymát aprítsd fel, majd ugyanabban a serpenyőben pirítsd üvegesre. Add hozzá a zúzott fokhagymát és pirospaprikát.

    A pirospaprika könnyen megég, ezért vedd le a serpenyőt a tűzről, mielőtt hozzáadod, majd gyorsan keverd el.

    3

    Add hozzá a felkarikázott zöldpaprikát és a felkockázott paradicsomot. Sózd, borsozd, majd párold közepes lángon 15-20 percig, amíg a lecsó besűrűsödik.

    Ha a lecsó túl savanyú lenne, adj hozzá egy kevés cukrot.

    4

    Amikor a lecsó elkészült, tedd vissza a sült tarját a serpenyőbe, és párold további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha a lecsó túl sűrű lenne, egy kevés vízzel vagy alaplével hígíthatod.

    5

    Közben főzd meg a rizst sós vízben, majd szűrd le és tedd félre.

    A rizst alaposan mosd át főzés előtt, hogy ne legyen ragacsos.

    6

    Tálaláskor helyezd a rizst a tányérra, majd tedd rá a sült tarját, és kanalazz rá bőségesen a lecsóból.

    A rizst tálalás előtt lazítsd fel egy villával, hogy ne legyen összetapadt.