Sev khamani dhokla, ropogós sev-vel és joghurttal tálalva

Sev khamani dhokla

A Sev Khamani Dhokla egy hagyományos indiai étel, amely könnyen elkészíthető és rendkívül ízletes. A Dhokla egy sós, párolt tészta, amelyet gyakran használnak reggelire vagy snackként. A Sev Khamani változatban a Dhokla a ropogós sev-tel tálalva adja az étel egyedi ropogósságát. Az étel híres Gujarat államból, és ma már az egész világon népszerű. Az étel friss korianderrel és joghurttal a legfinomabb.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csésze Közepes darájú csicseriborsó liszt
100 g Túró
1 ek. Cukor
1 csipet Köröm fűszer (asafoetida)
2 ek. Friss koriander
0.5 tk. Sót
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 ek. Friss citromlé
1 csésze Ásványvíz
1 tk. Sütőpor
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Fried sev (ropogós rizsleves)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a csicseriborsó lisztet, a túrót, a cukrot, sót, friss koriandert, fokhagymát és a zöld chilit.

    Az összetevőket addig keverjük, amíg sima masszát kapunk.

    2

    Ezután öntsd hozzá az ásványvizet és a friss citromlevet, majd alaposan keverd el, hogy a tészta könnyed és szellős legyen.

    A citromlé segít a piskóta könnyű és légies textúrájának megteremtésében.

    3

    Add hozzá a sütőport, és keverd meg újra. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy elérd a megfelelő tészta sűrűséget.

    A tészta ne legyen túl folyós, de ne is legyen túl sűrű – a megfelelő állag az, amit könnyen ki lehet kanalazni, de ne folyik.

    4

    Gőzölő edényben főzd a tésztát 15-20 percig. Miután megfőtt, vegyük le a gőzölőt, és hagyjuk kihűlni egy kicsit.

    A gőzölés biztosítja a kívánt puha és könnyű textúrát, ami a legfontosabb része a Dhoklának.

    5

    Miután a Dhokla kihűlt, vágd kis kockákra vagy szeletekre, és tálald a ropogós sev-vel.

    A sev adja a Dhokla extra ropogósságát és ízét, ne spórolj vele.

    6

    A Dhoklát tálald friss korianderrel és joghurttal a tetején, hogy gazdagabb és ízesebb legyen.

    A joghurt frissességet ad a Dhoklának, és egy remek kiegészítője az ételnek.