Egy tálban keverd össze a csicseriborsó lisztet, a túrót, a cukrot, sót, friss koriandert, fokhagymát és a zöld chilit.
Az összetevőket addig keverjük, amíg sima masszát kapunk.
Ezután öntsd hozzá az ásványvizet és a friss citromlevet, majd alaposan keverd el, hogy a tészta könnyed és szellős legyen.
A citromlé segít a piskóta könnyű és légies textúrájának megteremtésében.
Add hozzá a sütőport, és keverd meg újra. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy elérd a megfelelő tészta sűrűséget.
A tészta ne legyen túl folyós, de ne is legyen túl sűrű – a megfelelő állag az, amit könnyen ki lehet kanalazni, de ne folyik.
Gőzölő edényben főzd a tésztát 15-20 percig. Miután megfőtt, vegyük le a gőzölőt, és hagyjuk kihűlni egy kicsit.
A gőzölés biztosítja a kívánt puha és könnyű textúrát, ami a legfontosabb része a Dhoklának.
Miután a Dhokla kihűlt, vágd kis kockákra vagy szeletekre, és tálald a ropogós sev-vel.
A sev adja a Dhokla extra ropogósságát és ízét, ne spórolj vele.
A Dhoklát tálald friss korianderrel és joghurttal a tetején, hogy gazdagabb és ízesebb legyen.
A joghurt frissességet ad a Dhoklának, és egy remek kiegészítője az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.