Shepherd’s pie bárányhússal tálalva

Shepherd’s pie (bárányhússal)

A Shepherd’s pie, vagyis pásztorpite, egy hagyományos angol egytálétel, amely a 18. században született, amikor a maradék hús felhasználására kreatív megoldásokat kerestek. Az eredeti recept bárányhúst használ, amelyet zöldségekkel és ízletes mártással rétegeznek, majd burgonyapürével borítanak és sütőben sütnek meg. A Shepherd’s pie a brit gasztronómia egyik legismertebb fogása, amely családi vacsorák és ünnepi étkezések kedvelt étele lett. Ez a recept a hagyományos ízeket és technikákat követi, hogy autentikus angol élményt nyújtson.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált bárányhús
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
2 ek. Paradicsompüré
2 tk. Worcestershire szósz
200 ml Marhahús alaplé
700 g Burgonya
50 g Vaj
100 ml Tej
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a burgonyát, kockázd fel, és főzd sós vízben 15-20 percig, amíg puha nem lesz.

    A burgonyát hideg vízben tedd fel főni, így egyenletesebben fog megfőni.

    2

    Amíg a burgonya fő, aprítsd fel a vöröshagymát és a sárgarépát. Egy nagy serpenyőben melegíts fel egy kevés vajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és a sárgarépát.

    A sárgarépát vágd apróbb kockákra, mint a hagymát, mert tovább tart megpuhulnia.

    3

    Add hozzá a darált bárányhúst, és pirítsd, amíg barnára nem sül. Keverd bele a paradicsompürét és a Worcestershire szószt.

    A húst pirítsd le alaposan, hogy szép színe legyen, és a felesleges zsír kiolvadjon.

    4

    Öntsd hozzá a marhahús alaplevet, és keverd bele a zöldborsót. Lassú tűzön párold 10-15 percig, amíg a keverék besűrűsödik.

    Ha nincs marhahús alapleved, használhatsz húsleveskockát is.

    5

    Amikor a burgonya megfőtt, szűrd le, és törd össze vajjal és tejjel. Ízlés szerint sózd és borsozd.

    A burgonyapürébe tehetsz egy kevés szerecsendiót is, ami különleges ízt ad neki.

    6

    Egy sütőtálba kanalazd a húsos keveréket, és egyenletesen oszd el. A tetejére simítsd rá a burgonyapürét, villával formálj mintákat a tetejére.

    A burgonyapürét nyomózsákból is rányomhatod a húsos keverékre, így szebb lesz a végeredmény.

    7

    Előmelegített sütőben, 200°C-on süsd 20-25 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

    A sütés végén kapcsold be a grillt, hogy a burgonyapüré még szebben megpiruljon.