Shiro yakitori csirke belsőséggel, szezámmaggal és zöldhagymával tálalva

Shiro yakitori - csirke belsőség

A yakitori egy tradicionális japán étel, amelyet gyakran készítenek különféle húsokkal, beleértve a csirke belsőségeket is. A Shiro yakitori kifejezetten a csirke belsőségekre fókuszál, amelyek a grillen fűszeres szójaszósszal és mirinnel készülnek. Az étel eredetileg az utcai étkezőkben vált népszerűvé, és mára a japán éttermek egyik alapfogásává vált. A szezámmag és a friss zöldhagyma egyedi textúrát és ízt adnak, amit a grill által kiemelt füstös íz tesz tökéletessé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Csirke szív
200 g Csirke máj
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin (édes rizsbor)
2 ek. Sake
1 tk. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag
6 db Bambusz pálcikák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke belsőségeket tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyen fel lehessen húzni őket a bambusz pálcikákra.

    Ügyelj arra, hogy a belsőségek jól meg legyenek tisztítva, és ne maradjon rajtuk felesleges hártya vagy erek.

    2

    A szójaszószt, mirint, sake-t és cukrot egy tálban keverd össze, hogy egy sötét, édes szószt kapj.

    A szósz édes ízét a cukor és mirin kombinációja biztosítja, ha édesebbre szeretnéd, adj hozzá még egy kevés cukrot.

    3

    A fokhagymát és gyömbért reszeld le, majd add hozzá a szójaszósz keverékhez, és hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A reszelt fokhagyma és gyömbér egy igazán friss ízt adnak a szósznak, ne hagyd ki őket!

    4

    Húzd fel a csirke belsőségeket a bambusz pálcikákra, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl sűrűn, hogy jól átsüljenek.

    Ha szeretnéd, a csirke belsőségeket pácolhatod is a szójaszószban egy-két órán át, hogy intenzívebb ízt kapj.

    5

    A pálcikákat helyezd a grillsütőre vagy egy forró serpenyőbe, és süsd 5-7 percig, közben locsolgasd meg a szójaszószos keverékkel.

    A húsnak kívül ropogósnak, belül pedig szaftosnak kell lennie, ügyelj arra, hogy ne süsd túl!

    6

    Tálalás előtt szórd meg a kész yakitorit szezámmaggal, és a zöldhagymát apróra vágva tedd rá.

    A zöldhagyma frissessége remekül kiemeli a yakitori gazdag, fűszeres ízét.