A csirke belsőségeket tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyen fel lehessen húzni őket a bambusz pálcikákra.
Ügyelj arra, hogy a belsőségek jól meg legyenek tisztítva, és ne maradjon rajtuk felesleges hártya vagy erek.
A szójaszószt, mirint, sake-t és cukrot egy tálban keverd össze, hogy egy sötét, édes szószt kapj.
A szósz édes ízét a cukor és mirin kombinációja biztosítja, ha édesebbre szeretnéd, adj hozzá még egy kevés cukrot.
A fokhagymát és gyömbért reszeld le, majd add hozzá a szójaszósz keverékhez, és hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A reszelt fokhagyma és gyömbér egy igazán friss ízt adnak a szósznak, ne hagyd ki őket!
Húzd fel a csirke belsőségeket a bambusz pálcikákra, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl sűrűn, hogy jól átsüljenek.
Ha szeretnéd, a csirke belsőségeket pácolhatod is a szójaszószban egy-két órán át, hogy intenzívebb ízt kapj.
A pálcikákat helyezd a grillsütőre vagy egy forró serpenyőbe, és süsd 5-7 percig, közben locsolgasd meg a szójaszószos keverékkel.
A húsnak kívül ropogósnak, belül pedig szaftosnak kell lennie, ügyelj arra, hogy ne süsd túl!
Tálalás előtt szórd meg a kész yakitorit szezámmaggal, és a zöldhagymát apróra vágva tedd rá.
A zöldhagyma frissessége remekül kiemeli a yakitori gazdag, fűszeres ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.