A bárányhúst vágd egyenletes kockákra. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, zúzott fokhagymát, fűszerpaprikát, sót, borsot és római köményt, majd pácold a húst legalább 2 órán keresztül a hűtőben.
A húst legalább 2 órán át pácolni kell, de a legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben hagyod. A citromlé segít a hús puhításában.
A zöldségeket (vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom) vágd nagyobb darabokra, hogy a nyársra könnyen felhúzhatók legyenek.
A zöldségeket nagyjából azonos méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.
Húzd fel a pácban állt húst és a zöldségeket felváltva a grill nyársakra. Ügyelj rá, hogy a hús és a zöldségek szorosan legyenek egymás mellett.
Ha fa nyársat használsz, áztasd be őket vízbe legalább 30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra. Helyezd a nyársakat a grillre, és süsd őket oldalanként 4-5 percig, amíg a hús átsül és enyhe pörzsöt kap.
Grillezés közben időnként kend meg a nyársakat a maradék páccal, hogy még ízletesebbek legyenek.
Tálald a shish kebabot friss petrezselyemmel megszórva, pita kenyérrel és joghurtos öntettel.
A joghurtos öntethez keverj össze natúr joghurtot aprított fokhagymával, citromlével és sóval.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.