Tisztítsd meg a bivalybordákat, és távolítsd el a felesleges zsírt. Dörzsöld be olívaolajjal, hogy a fűszerek jobban tapadjanak.
A felesleges zsír eltávolítása segít, hogy a füst jobban átjárja a húst. Az olívaolaj használata biztosítja, hogy a fűszerek egyenletesen tapadjanak.
Keverd össze a fűszereket (füstölt paprika, fokhagymapor, hagymapor, barna cukor, só és bors) egy tálban. Ezzel a keverékkel alaposan dörzsöld be a bordákat.
A fűszereket érdemes alaposan összekeverni, hogy mindenhol egyenletesen ízesítsék a húst. A barna cukor karamellizálódik a füstölés során, ami finom ízt ad.
Helyezd a bordákat egy füstölőbe, amelyet 110°C-ra előmelegítettél. Használj alma- vagy hickoryfát a füstöléshez. Füstöld a bordákat 4-5 órán át, időnként megfordítva.
Fontos a füstölő hőmérsékletének pontos tartása. Ha nincs füstölőd, alacsony hőfokon, lefedve süsd a sütőben. A hús megfordítása segít az egyenletes füstölésben.
Egy kis lábosban keverd össze a barbecue szószt és az almaecetet. Az utolsó órában kenegesd meg ezzel a bordákat, hogy mázas bevonatot kapjanak.
Az almaecet segít a barbecue szósznak, hogy jobban tapadjon a húsra, és savasságot ad az íznek. Ne kend túl korán, mert megéghet.
Amikor a bordák belső hőmérséklete eléri a 95°C-ot, és a hús könnyen leválik a csontokról, vedd ki őket a füstölőből.
A belső hőmérséklet ellenőrzése a legbiztosabb módja annak, hogy a hús megfelelően átsüljön. Használj húshőmérőt a pontos méréshez.
Hagyd pihenni a bordákat 10 percig, majd szeleteld fel őket. Tálald forrón, extra barbecue szósszal és friss salátával.
A pihentetés segít a húsnak megőrizni a nedvességtartalmát. Fedd le alufóliával pihentetés közben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.