Smörgåstårta pulykamell és bacon töltelékkel, salátával díszítve

Smörgåstårta pulykamell és bacon töltelékkel

A Smörgåstårta, a svéd szendvicstorta hagyományosan halas vagy zöldséges töltelékkel készül, de a modern konyha előszeretettel kísérletezik új, húsos változatokkal is. A pulykamell és bacon töltelékkel készült verzió különösen népszerűvé vált a családi összejöveteleken, mivel laktató, könnyen szeletelhető és jól behűtve kiválóan tálalható hideg előételként. A ropogós bacon és a szaftos pulyka remekül kiegészítik egymást, a tejfölös-sajtos alapkrém pedig lágyan összefogja az ízeket. Ez a változat a klasszikus Smörgåstårta egy ízletes újragondolása, amely a húsevők számára is vonzó választás. Kitűnő ötlet ünnepekre vagy vendégváráshoz, ha valami különleges, mégis könnyen elkészíthető ételre vágyunk.

Előkészület 35 perc
Elkészítés N/A
Teljes 35 perc
1980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
12 db Fehér kenyér szeletelve (héj nélkül)
200 g Krémes sajt
150 g Tejföl
200 g Sült pulykamell (apróra vágva)
100 g Sült bacon (ropogósra sütve, felaprítva)
1 tk. Mustár
2 db Csemegeuborka (apró kockákra vágva)
1 ek. Friss petrezselyem
4 levél Fejes saláta
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a krémsajtot, tejfölt, mustárt, sót és borsot, míg sima állagot nem kapsz.

    A mustár ad egy kis pikáns ízt, de ha gyerekeknek készül, kihagyható vagy csökkenthető.

    2

    Add hozzá a felaprított pulykamellet, bacont és csemegeuborkát a krém feléhez. Keverd alaposan el.

    A bacon legyen jól átsütve és teljesen kihűlt, különben eláztatja a krémet.

    3

    Helyezz le 4 szelet kenyeret. Kend meg a pulykás-baconös krémmel, majd fedd le újabb kenyérszeletekkel.

    A kenyérszeletek szorosan illeszkedjenek egymáshoz, így stabilabb lesz a torta.

    4

    Ismételd meg a rétegezést, majd az utolsó kenyérréteget is helyezd fel.

    Finoman nyomd le a rétegeket, hogy egyenletesen simuljanak egymásra.

    5

    A maradék natúr krémmel vond be a torta tetejét és oldalát.

    A legszebb eredményt akkor éred el, ha spatulával egyengeted el a krémet körben.

    6

    Díszítsd salátalevéllel az oldalát, a tetejére pedig szórd a maradék bacon morzsát és petrezselymet.

    Használj szárított vagy friss petrezselymet – mindkettő jól mutat és friss ízt ad.

    7

    Fedd le fóliával és pihentesd legalább 2 órát a hűtőben.

    Tálalás előtt vágd le a széleit, hogy szép rétegek látszódjanak a szeleteken.