Smörgåstårta Skagenröra töltelékkel, füstölt lazac, tojás és kapor díszítéssel

Smörgåstårta Skagenröra töltelékkel

A smörgåstårta egy hagyományos svéd étel, amelyet gyakran ünnepi alkalmakra készítenek. A Skagenröra egy halas krém, amely friss rákot és füstölt halat tartalmaz, valamint majonézt és tejfölt. Az étel a skandináv konyha egyik remekműve, amely a friss alapanyagok és a gazdag ízvilág kombinációját kínálja. Az étel ideális választás mindenféle rendezvényre, különösen ünnepi étkezésekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
12 szelet Vajas kenyér
300 g Skagenröra (rákkrém)
150 g Füstölt lazac
2 ek. Friss citromlé
1 csokor Friss kapor
1 db Friss uborka
100 g Tejföl
2 ek. Majonéz
0.5 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket helyezd egy nagy tálcára, és kenj meg egy vékony réteg Skagenrörával, amelyet előzőleg összekevertél tejföllel, majonézzel, citromlével, sóval és borssal.

    A Skagenröra-t érdemes frissen készíteni, hogy a fűszerek és a halak íze igazán friss legyen.

    2

    A füstölt lazacot vágd apró darabokra, és rétegezd a kenyérszeletekre, hogy az alapot gazdagabbá tedd.

    A füstölt lazacnak erősebb íze van, így tökéletesen illik a Skagenröra-hoz.

    3

    Törd össze a főtt tojásokat, és szórd rá a kenyérszeletek tetejére, hogy extra krémességet adjon.

    A tojások frissen tálalva a legjobbak, de ügyelj rá, hogy ne legyenek túlfőzve.

    4

    Helyezd el az apróra vágott uborkát és friss kaprot a kész szendvics tetejére, hogy frissességet és ízesítést adjon.

    Az uborka a frissességet hozza, míg a kapor az étel karakterét adja.

    5

    A rétegek összeállítása után, vágd a smörgåstårtát kisebb szeletekre és tálald frissen.

    Ha az ételt előre elkészíted, hűtsd le egy kicsit, hogy az ízek még jobban összeérjenek.