Egy nagy tálban keverd össze a gluténmentes lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.
Használhatsz bármilyen gluténmentes lisztkeveréket, amely alkalmas sütéshez.
Adj hozzá vizet és olívaolajat, majd dolgozd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztának kissé puhanak kell lennie, de nem szabad ragadnia a kezeddel.
A tésztát pihentesd 10 percig, majd nyújtsd ki kb. 1 cm vastagságúra.
Ha túl ragadós a tészta, egy kevés extra gluténmentes lisztet szórhatsz rá a nyújtáshoz.
Vágd fel kis négyzetekre vagy kerek formákra, attól függően, hogy milyen alakú sopaipillákat szeretnél.
A hagyományos sopaipilla formája kerek, de használhatsz bármilyen kiszúró formát is.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd ki a tésztát aranybarnára.
Az olaj hőmérséklete legyen közepesen magas, hogy a tészta szépen megpiruljon anélkül, hogy megégne.
Miután kisütötted, szedd ki a sopaipillákat és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
Ha túl zsírosnak találod, papírtörlővel óvatosan itasd fel a felesleges olajat.
Tálald melegen, és kínáld mézzel vagy édes szószokkal.
A méz tökéletes kiegészítője a sopaipilláknak, de próbálhatod más édes szószokkal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.