Sopaipilla Chilena gluténmentes, ropogós és finom, mézzel tálalva

Sopaipilla Chilena Gluténmentes

A Sopaipilla egy hagyományos chilei desszert, amely édes, ropogós, tésztából készül. A gluténmentes változata ugyanolyan finom és könnyű, mint a hagyományos verzió. A tészta a legjobb alapanyaga a sült desszertnek, melyet mézzel vagy édes szószokkal tálalnak. A Sopaipilla tökéletes kiegészítője a karácsonyi asztalnak vagy egyéb ünnepi alkalmaknak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Gluténmentes liszt
150 ml Vízi
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 tk. Sütőpor
1 ek. Cukor
500 ml Forró olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a gluténmentes lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.

    Használhatsz bármilyen gluténmentes lisztkeveréket, amely alkalmas sütéshez.

    2

    Adj hozzá vizet és olívaolajat, majd dolgozd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tésztának kissé puhanak kell lennie, de nem szabad ragadnia a kezeddel.

    3

    A tésztát pihentesd 10 percig, majd nyújtsd ki kb. 1 cm vastagságúra.

    Ha túl ragadós a tészta, egy kevés extra gluténmentes lisztet szórhatsz rá a nyújtáshoz.

    4

    Vágd fel kis négyzetekre vagy kerek formákra, attól függően, hogy milyen alakú sopaipillákat szeretnél.

    A hagyományos sopaipilla formája kerek, de használhatsz bármilyen kiszúró formát is.

    5

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd ki a tésztát aranybarnára.

    Az olaj hőmérséklete legyen közepesen magas, hogy a tészta szépen megpiruljon anélkül, hogy megégne.

    6

    Miután kisütötted, szedd ki a sopaipillákat és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    Ha túl zsírosnak találod, papírtörlővel óvatosan itasd fel a felesleges olajat.

    7

    Tálald melegen, és kínáld mézzel vagy édes szószokkal.

    A méz tökéletes kiegészítője a sopaipilláknak, de próbálhatod más édes szószokkal is.