Sós juhtúrós palacsinta frissen sütve

Sós juhtúrós palacsinta

A juhtúró karakteres, sós íze kiválóan illik a palacsintához, így egy különleges, sós változat születik belőle. Ez a juhtúrós palacsinta tökéletes alternatívája a hagyományos édes változatnak, és egy kiadós, tartalmas étkezés lehet ebédre vagy vacsorára. A kapor és a fokhagyma még jobban kiemeli a juhtúró gazdag ízét, amelyet egy kevés tejföl még krémesebbé tesz. Ha valami igazán különleges és ízletes sós palacsintát keresel, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
200 g Juhtúró
100 g Tejföl
1 gerezd Fokhagyma
5 g Friss kapor
0.5 tk. Őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet szitáljuk át, hogy a palacsinta tészta finomabb legyen.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíz helyett használhatunk ásványvizet is.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés alatt a tészta besűrűsödik, és könnyebb lesz vele dolgozni.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyőt alaposan forrósítsuk fel, mielőtt beleöntjük a tésztát.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    A palacsintát akkor fordítsuk meg, ha már szépen elvált a serpenyőtől.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a palacsinta ragad, adjunk még egy kis olajat a serpenyőbe.

    7

    A juhtúrós töltelékhez keverd össze a juhtúrót a tejföllel, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott kaporral és a fekete borssal.

    A juhtúrót villával törjük össze, hogy könnyebben lehessen keverni.

    8

    A kész palacsintákat töltsd meg a juhtúrós keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    A palacsintákat ne töltsük túl, mert akkor elszakadhatnak.

    9

    Ha még ízletesebbé szeretnéd tenni, a töltött palacsintákat sütőben 180°C-on 10 percig sütheted, hogy kissé megpiruljanak.

    A sütőben sült palacsinta ropogósabb lesz.

    10

    Tálald forrón, friss kaporral díszítve.

    A tálaláskor kínálhatunk mellé tejfölt is.